Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

«ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»: Ξανά σε ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού τα ΜΑΤ - Εισαγγελική έρευνα για τις απολύσεις (φωτο & βίντεο)


Δυναμική συγκέντρωση στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι απεργοί, οι οποίοι συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα καταγγέλλοντας τις απολύσεις των συνδικαλιστών και απαιτώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι απεργοί για ακόμη μια φορά δέχτηκαν την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες ανέλαβαν τον ρόλο του «μπράβου» της εργοδοσίας και άνοιξαν δρόμο για να περάσουν φορτηγά της εταιρείας, τα οποία μετέφεραν υλικά για να δουλέψουν οι απεργοσπάστες.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση και τις διαμαρτυρίες των απεργών που βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου, οι οποίοι όμως ήρθαν αντιμέτωποι με τα χημικά και τις ασπίδες των ΜΑΤ. 

Μάλιστα, ένας απεργός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο αναπνευστικό εξαιτίας των δακρυγόνων.

Δείτε το βίντεο:

Με συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» οι απεργοί παραμένουν στην πύλη, διεκδικώντας το δίκιο τους.

Στο πλευρό των απεργών της «Μαλαματίνα» βρέθηκαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για σήμερα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στην τρομοκρατική, εκδικητική και παράνομη απόλυση των δύο συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου από την εργοδοσία της «Μαλαματίνας». 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών, είχε προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας ως τις 11 το πρωί για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Θυμίζουμε ότι η απόλυση του Γ. Φραγγίδη, προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και του Α. Μερκενίδη, προέδρου του Σωματείου Οδηγών - Πωλητών Β. Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων 15 παράνομων απολύσεων και του κλεισίματος τμημάτων.

Στο πλευρό των απεργών παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ και Σωτήρη Αβραμόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μαχητικό συλλαλητήριο μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 43), ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα και σε μια σειρά άλλους χώρους εργασίας (μεταλλεία «Ελληνικός Χρυσός», «Πυραμίς», «Alumil» κ.λπ.).







https://www.902.gr/

Εισαγγελική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά για απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν απεργοί εργαζόμενοι στην οινοποιία «Μαλαματίνα», καταγγέλλοντας «παράνομες απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ αυτών δύο συνδικαλιστών».

Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Ενεργώντας κατά τον νόμο, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Στο μεταξύ, το πρωί, εργαζόμενοι στην οινοποιία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom