Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Δεύτερο εργατικό δυστύχημα σήμερα: Τραγωδία και στα μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα με ένα νεκρό και δυο εγκλωβισμένους


Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός εργάτη που εγκλωβίστηκε στα μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα ύστερα από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (05.10.2022).

Ο εργάτης που είχε εγκλωβιστεί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.Ο άτυχος άνδρας παγιδεύτηκε στα Μεταλλεία Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Άμφισσας, για αρκετή ώρα.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε στην στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη.Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς. Νεκρός είναι ο 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι δυο εργάτες, οι οποίοι σύμφωνα με το lamiareport.gr κατάφεραν να επικοινωνήσουν, μέσω των τηλεφώνων στη στοά, με τους ανθρώπους τους. Είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλώβισμό τους.

Εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας, επίσης, προσπαθούν να φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα το πρωί άλλος ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι όταν καταπλακώθηκε από βαριά αντικείμενα!

Θρήνος στη Λαμία για τον μηχανικό πατέρα ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του στα μεταλλεία

Τραγωδία στις στοές των Μεταλλείων Βωξίτη για τον χαμό 39χρονου μηχανικού, το όχημα του οποίου καταπλακώθηκε μετά από αποκόλληση βράχου στη στοά 617 στο ύψος της Βάργιανης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς στην οποία βρισκόντουσαν κι άλλα δύο άτομα - που δεν κινδύνευσαν - και άμεσα σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, την Π.Υ. Άμφισσας και Π.Κ Πολυδρόσου, κατάφεραν λίγο πριν τις 14:30’ να φτάσουν στο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος δυστυχώς ήταν νεκρός.

Πρόκειται για Λαμιώτη μηχανικό των μεταλλείων, ο οποίος είχε παντρευτεί πριν από λίγο καιρό και είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα μωράκι. 

Η τοπική κοινωνία στο άκουσμα του χαμού του είναι σοκαρισμένη, καθώς επρόκειτο για πολύ αγαπητό άτομο που διατηρούσε παλιότερα κατάστημα εστίασης στο κέντρο της πόλης.

https://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom