Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Τρόμος στην Πέλλα: Λύκος έφτασε έξω από παιδικό σταθμό - Καταγγελία κατοίκου προκάλεσε αναστάτωση


Τον τρόμο σκόρπισε στην Πέλλα ένας λύκος, ο οποίος φέρεται να έφτασε έξω από παιδικό σταθμό. Η τοπική κοινωνία της Νέας Πέλλας είναι ανάστατη μετά την καταγγελία ενός κατοίκου για την παρουσία λύκου στο χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του άγριου ζώου, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον «Αρκτούρο» για να επιλυθεί το ζήτημα.

Σημειώνεται πως παρόμοιες επισκέψεις λύκων, έχουν καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες και σε άλλα χωριά όπως το Μικρό Μοναστήρι και τον Λουδία του δήμου Χαλκηδόνας, καθώς επίσης και στα Κουφάλια. Στο πρώτο μάλιστα, η επιδρομή των λύκων οδήγησε στον θάνατο οκτώ αδέσποτων σκύλων.

«Σε εμάς εδώ στη Νέα Πέλλα μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν αναφορές για παρουσία λύκων, ωστόσο μετά την καταγγελία την οποία και δεν αμφισβητώ, υπάρχει μια ανησυχία γενικότερα. Άμεσα όμως επικοινωνήσαμε, με το αρμόδιο τμήμα του δασαρχείου το οποίο μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ομάδα του Αρκτούρου για να λυθεί το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Πέλλας, Γιώργος Αρετάκης.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στη ιστοσελίδα της Κοινότητας έδωσε και οδηγίες προφύλαξης στους κατοίκους, οποίοι δεν θα πρέπει να αφήνουν κατοικίδια ελεύθερα χωρίς την επίβλεψή τους και υπολείμματα τροφών κοντά σε κατοικημένες περιοχές,  ενώ ζητά την προσοχή όλων όσοι βρίσκονται σε ερημικά και σκοτεινά σημεία, φροντίζοντας παράλληλα να καθοδηγήσουν και να συμβουλέψουν τα μικρά παιδιά.

Πριν από έναν περίπου μήνα, στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνας πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκε επιδρομή λύκων, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ αδέσποτων σκύλων που ζούσαν στην περιοχή.

Από τότε ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για επανεμφάνιση των λύκων. «Ενδεχομένως να παίζει ρόλο το γεγονός ότι τόσο στη δική μας περιοχή όσο και στον Λουδία και στα Κουφάλια είναι περίοδος συγκομιδής, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και θόρυβος. Αυτό ίσως και να τα αποτρέπει» αναφέρει στο GRTimes o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρού Μοναστηριού, Θεόδωρος Πετρούσης.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom