Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Στα πέναλτι (4 - 3) προκρίθηκε η Καλαμάτα σε βάρος του Παναιτωλικού (κανονικός αγώνας & παράταση 2 - 2)


O Παναιτωλικός φιλοξενήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα από την "Μαύρη Θύελλα' για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας σε παιχνίδι νοκ άουτ και παρότι ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία χρειάστηκε παράταση και πέναλτι για να προκύψη ο νικητής.

Μεγάλη πρόκριση της Καλαματας με 4 - 3 στα πέναλτι

Για την Καλαμάτα το σημερινό ματς ήταν το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν,αφού είχε προηγηθεί μόνο το ματς κυπέλλου και η πρόκρισή της επί της Προοδευτικής με ένα γκολ του Βασιλόγιαννη (το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν έχει αρχίσει ακόμα).

Για τον Παναιτωλικό αντίθετα ήταν ο 9ος επίσημος αγώνας με τον Στεργιάκη να είναι ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα,ενώ όλη η υπόλοιπη ενδεκάδα αποτελούταν από παίκτες με λίγη ή καθόλου συμμετοχή στα προηγούμενα 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η "Μαύρη Θύελλα" μπήκε πολύ δυνατα από την αρχή στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ και κερδίζοντας κόρνερ και μία πολλή καλή ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ, ενώ ο Παναιτωλικός που είχε μόνο μία αξιόλογη φάση με τον Ξενιτίδη κατάφερε να βρει πρώτος δίχτυα με τους γηπεδούχους να ανταποδίδουν διπλά πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Στο 30' ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με φοβερό κεραυνό του Φλόρες 0 - 1

Στο 35' η "Μαύρη θύελλα" πέτυχε την ισοφάριση με τον Ρόβα 1 - 1.

Στο 39' η Καλαμάτα πέτυχε το 2 - 1 μετά από τραγικό λάθος του Στεργιάκη και πάλι με τον Ρόβα.

Λήξη ημιχρόνου με την Καλαμάτα να προηγείται 2 - 1.

Στο δεύτερο μέρος μπήκαν και οι δύο ομάδες χωρίς αλλαγές με τη μεν Καλαμάτα να προσπαθεί να κρατήσει το προβάδισμα και την πρόκριση, τον δε Παναιτωλικό να ψάχνει τρόπους για την ανατροπή...

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να αλλάζει κάτι και ο Γιάννης Αναστασίου άρχισε να βάζει βασικούς για την ανατροπή!

Στο 78' ισοφάρισε ο Παναιτωλικός με τρομερό γκολ από τον Φλόρες: Ο παίκτης των φιλοξενούμενων πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα 2 - 2.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε  η κατάσταση κι έτσι οι δύο μονομάχοι οδηγήθηκαν στην παράταση!

Εμφανώς κουρασμένοι πλέον οι παίκτες της Καλαμάτας συνέχισαν να παλεύουν, ενώ ο πιο φρέσκος Παναιτωλικός είχε το πάνω χέρι κι έψαχνε ένα τρίτο γκολ...

Tελείωσε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης με το 2 - 2 να παραμένει...

Στο 107' ένα δυνατό σουτ του Μόρσεϊ απέκρουσε εκπληκτικά ο Ταϊρης και κράτησε το 2 - 2!

Λήξη του κανονικού αγώνα και της παράτασης χωρίς νικητή και την πρόκριση να παίζεται στα πέναλτι....

Εκεί νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Καλαμάτας που ήταν πιο εύστοχη και απέκλεισε τον Παναιτωλικό με 4 - 3....

Ο Στεργιάκης απέκρουσε το πέναλτι του Ρόβα και ο Ταϊρης του Μόρσεϊ και του Κολοβού....

Καλαμάτα(Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Ασίγκμπα (73’ Β. Καραγκούνης), Κωσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Μπενίτες (81’ Ούγκο), Άλβες (69’ Αναστασόπουλος), Παπατόλιος, Βασιλόγιαννης (81’ Αρναρέλης), Ρόβας, Πασάς.

Παναιτωλικός(Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης,Αποστολάκης(82' Μπακάκης),Χατζηθεοδωρίδης,Λιάβας,Μαλής(106' Κορνέλιους),Βαρόνε,(60' Μόρσεϊ)Φλόρες,Τσιγγάρας(70' Σενγκέλια),Πέδρο,Ξενιτίδης(60' Κολοβός),Ντουάρτε(100' Ντίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom