Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη - Τουλάχιστον 34 νεκροί, εκ των οποίων 23 παιδιά (βίντεο)


Τον τρόμο και τον θάνατο σκόρπισε σήμερα ένας ένοπλος άνδρας στην Ταϊλάνδη, όταν εισέβαλε σε παιδικό σταθμό και άνοιξε πυρ εναντίον παιδιών και ενηλίκων.

Οι νεκροί από το περιστατικό με πυρά στα βορειοανατολικά της χώρας ανέρχονται σε 34, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματικός της αστυνομίας στο Reuters.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 23 παιδιά.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο ένοπλος σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης ήταν πρώην αστυνομικός. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο υπάρχουν αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ ότι είχε απολυθεί πρόσφατα για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:
Αμέσως μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν δράση και να συλλάβουν τον δράστη.
Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.
Τα περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom