Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Καβάλα: Η στάνη που έγινε το διπλό έγκλημα ήταν ένα μέρος που αγαπούσε πολύ η 31χρονη (φωτο)


Το ζευγάρι έμενε πολύ συχνά στη στάνη - «Τον πλήρωνε και τον τάιζε», ξεσπά η μάνα της άτυχης Άννας - «Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο».

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος στην Καβάλα με θύμα την 31χρονη μητέρα και το 11 μηνών μωρό της.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Άννας, που από το πρωί της περασμένης Παρασκευής θρηνεί την απώλεια της κόρης και του εγγονιού της, μιλώντας στον Alpha αποκάλυψε πως η 31χρονη πλήρωνε και τάιζε τον 56χρονο κτηνοτρόφο, τον άνθρωπο δηλαδή που λίγο πριν στρέψει την μονόκαννη καραμπίνα στο κεφάλι του, σκότωσε το 11 μηνών βρέφος μπροστά στα μάτια της μητέρας του και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα εκτέλεσε αν ψυχρό και την ίδια.

«Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο», ανέφερε, ακόμα, η μητέρα της 31χρονης Άννας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο,τι οικονομίες είχε η άτυχη γυναίκα της είχε δώσει στον κτηνοτρόφο προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την επιχείρησή του η οποία δεν πήγαινε καθόλου καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μικρή κοινωνία του ορεινού οικισμού της Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, παραμένει σοκαρισμένη μετά το διπλό φονικό. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν στο protothema.gr κάτοικοι του χωριού, ότι από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή επικρατεί απόλυτη ησυχία. 

«Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο χωριό που να έχει να πει έναν κακό λόγο για την Άννα, το κορίτσι που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη της και λάτρευε το μωράκι της. Ελάχιστοι γνώριζαν τι συνέβαινε ανάμεσα στο ζευγάρι και για τις απειλές, οι περισσότεροι ξέραμε ότι είχαν χωρίσει και ο,τι ο κτηνοτρόφος δεν ήθελε το παιδί του να πάει στην Γερμανία με την μητέρα του», ανέφερε κάτοικος του χωριού.

«Πονάμε όλοι πολύ για αυτό που έγινε. Είμαστε όλοι χάλια, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο,τι κι αν έγινε ήταν αίμα μας, είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Προσπαθούμε όλοι να σταθούμε στα πόδια μας και συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε στο protothema.gr, την ημέρα της κηδεία, η ξαδέλφη του 56χρονου δράστη.

Παρόλο που ο 56χρονος πίστευε ότι η Άννα θα μπορούσε να πάρει το παιδί της και να φύγει για την Γερμανία, αν η απόφαση του δικαστηρίου έλεγε ότι θα είχε εκείνη την επιμέλεια, η 31χρονη δεν σκόπευε να φύγει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Άννας, η γυναίκα θα ταξίδευε ως την Γερμανία για να τακτοποιήσει κληρονομικές υποθέσεις που προέκυψαν από τον θάνατο της γιαγιάς της και όχι για να μείνει μόνιμα εκεί με το παιδί, πόσο μάλλον για να στερήσει την δυνατότητα να το βλέπει ο πατέρας του.

Έμεναν πολλές φορές στην στάνη που έγινε το διπλό έγκλημα

«Η σχέση τους ξεκίνησε λίγο μετά που ήρθε η Άννα από την Γερμανία. Δεν είχαν παντρευτεί, είχαν μαζί ένα παιδί που τον Νοέμβριο θα γίνονταν ενός έτους. Το παιδί το έπαιρνε συνέχεια ο πατέρας του και το πήγαινε βόλτα. Δεν φαίνονταν να μάλωναν, τουλάχιστον φανερά. Αλλά ακούγαμε ότι είχαν διαφορές. Ξαφνικά μάθαμε ότι την σκότωσε και αυτοκτόνησε», ανέφερε στο protothema.gr, ο κ. Καλογερίδης, ιδιοκτήτης του καφενείου του χωριού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 56χρονος έμενε πολλές φορές μαζί με την πρώην σύντροφό του στην στάνη και, μάλιστα, είχαν δημιουργήσει ένα σπιτάκι εκεί με κήπο και οικόσιτα ζώα. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο υπήρχαν πολλές φωτογραφίες με όμορφες και ανέμελες στιγμές του ζευγαριού. Η Άννα λάτρευε τα ζώα, ωστόσο, έξω από εκείνο το σπιτάκι που αγαπούσε, έμελε να αφήσει την τελευταία της πνοή δίπλα στο άψυχο σώμα του παιδιού της.


Η Άννα είδε το παιδί της νεκρό πριν δολοφονηθεί από τον 56χρονο

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στις σορούς της 31χρονης γυναίκας και του 11 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκαν το πρωί της Παρασκευής από τον 56χρονο κτηνοτρόφο στη Λεκάνη Καβάλας, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό.

Από την νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι ο 56χρονος δράστης επιχείρησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, με τη χαριστική βολή να είναι αυτή που έριξε με τη μονόκαννη καραμπίνα στο κεφάλι του και συγκεκριμένα στο στόμα.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο έμπειρος ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο δράστης της διπλής δολοφονίας πυροβόλησε τη μητέρα και το βρέφος πισώπλατα και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. 

Πρώτα πυροβόλησε το παιδί στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα με τα σκάγια να μπαίνουν από δεξιά και να βγαίνουν από την αριστερή πλευρά της ωμοπλάτης, κάτω από την περιοχή του ήπατος. Στη σορό του παιδιού εντοπίστηκαν μικρά σκάγια από αυτά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να σκοτώσουν πουλιά.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και συγκλονίζει, είναι ότι ο 56χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας, αφού σκότωσε το 11 μηνών μωράκι μπροστά στα μάτια της μητέρας του, είχε την ψυχραιμία να αλλάξει σφαίρες στην μονόκαννη καραμπίνα και να τοποθετήσει σκάγια για αγριογούρουνα. 

Μόλις τοποθέτησε την σφαίρα, όπλισε και πυροβόλησε την 31χρονη στην πλάτη, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων, όπως καρδιάς, πνευμόνων και ήπατος. Η γυναίκα έπεσε νεκρή δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέφους της και ο δικός της θάνατος ήταν, επίσης, ακαριαίος.

Δύο φορές επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε από τον κ. Κιφνίδη, ο δράστης της φριχτής διπλής δολοφονίας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, επιχείρησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, καθώς την πρώτη φέρεται να του γλίστρησε η μονόκαννη καραμπίνα από τα χέρια όταν την έβαλε στο στήθος του. 

Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης είχε δύο πύλες εισόδου και εξόδου από σφαίρες. Η πρώτη ήταν από δεξιά προς αριστερά όταν πυροβόλησε και φέρεται να γλίστρησε το όπλο με αποτέλεσμα τα σκάγια να περάσουν κάτω από το δέρμα και να βγουν αριστερά κάτω από την μασχάλη. Από την πρώτη βολή υπέστη 4-5 κατάγματα πλευρών, ωστόσο δεν ήταν θανατηφόρα αφού δεν είχαν πειραχτεί τα εσωτερικά όργανα.

Ο δράστης στη συνέχεια έβαλε νέα σφαίρα στη μονόκαννη καραμπίνα, όπλισε το όπλο και τοποθέτησε την κάνη στο στόμα του δίνοντας την χαριστική βολή, έχοντας υποστεί κατάγματα και κατακερματισμό εγκεφάλου κλπ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής στο protothema.gr, είναι απο τις σπάνιες φορές που αυτόχειρας πυροβολεί δύο φορές.

Στράτος Λούβαρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom