Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ινδονησία: Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα - 129 νεκροί και 180 τραυματίες (βίντεο)


Τραγωδία στην Ινδονησία, καθώς όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή ΜΜΕ δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Αρεμά-Περσέμπαγια.

Όλα ξεκίνησαν όταν εξαγριωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό του Kanjuruhan Stadium της πόλης Μαλάνγκ, έπειτα από την ήττα της ομάδας τους. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, προκαλώντας πανικό, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 129. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί (υπάρχουν φόβοι ότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγαλύτερο), αφού το γήπεδο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, ενώ εκατοντάδες(180) τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom