Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Οργή ΣΥΡΙΖΑ και Νοτοπούλου για σεξιστικές αναφορές στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ - Ζητούν να πάρει θέση


Σφοδρή κριτική προς τη διοίκηση της ΕΡΤ ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αναπαραγωγή σεξιστικών σχολίων κατά της Κατερίνας Νοτοπούλου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Το θέμα ανέδειξε χθες η ίδια η βουλευτής Θεσσαλονίκης, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας αθλιότητες και προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα.

Σήμερα, ωστόσο, η Κουμουνδούρου επανέρχεται και ζητά από τη διοίκηση της ΕΡΤ να πάρει θέση και να καταδικάσει τις πρακτικές του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά « εξακολουθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγει συκοφαντίες, προβάλλοντας στην ταυτότητά του πως απασχολείται στην ΕΡΤ, ώστε να προσθέτει κύρος στις αθλιότητες.» 

Η ανακοίνωση

EUROKINISSI

Οι χυδαιότητες και οι υποτιμητικές επιθέσεις έναντι της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, όχι απλά συνεχίζονται, αλλά μένουν αναπάντητες από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος αντί να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε μέσα από τη δημόσια συχνότητα του Kosmos, εξακολουθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγει συκοφαντίες, προβάλλοντας στην ταυτότητά του πως απασχολείται στην ΕΡΤ, ώστε να προσθέτει κύρος στις αθλιότητες.  

Σε οποιοδήποτε σοβαρό Μέσο εντός και εκτός Ελλάδας, η διεύθυνση του Μέσου θα είχε ήδη αντιδράσει για την εκμετάλλευση του ονόματος του για τέτοιους σκοπούς.  

Στην ΕΡΤ απλά είναι Τρίτη.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να καταδικάσει άμεσα την εκμετάλλευση των συχνοτήτων και του ονόματος της από τον συγκεκριμένο κύριο που βρίσκεται σε σεξιστικό παραλήρημα, και να προσπαθήσει να σταθεί αντάξια της ιστορίας της δημόσιας τηλεόρασης.

https://www.efsyn.gr/

Καταγγέλλουν σεξιστικές αναφορές στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Διπλή ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της ΕΡΤ για τα όσα ακούστηκαν από ραδιοφωνικό παραγωγό στον αέρα της εκπομπής του εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ – Θεσσαλονίκης και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει αναπαραγωγή από τον παραγωγό Προκόπη Δούκα ανάρτησης στο Twitter ενός στελέχους της Ν.Δ. η οποία έχει σεξιστικές και μειωτικές αναφορές.

Η κ. Νοτοπούλου κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα» και καταγγέλλει την διοίκηση της ΕΡΤ ότι ανέχεται την αναπαραγωγή αθλιοτήτων. 

Η ανακοίνωση

Είναι «ντροπή και αθλιότητα», για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της «μαύρης» κυβερνητικής προπαγάνδας.

Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή «breakfast στον κόσμο» με τον κ Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου.

Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου.

Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα.

Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Μπορείτε και χειρότερα ….

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό της Κ. Νοτοπούλου, απέναντι στις σεξιστικές επιθέσεις

  • Αποτελεί ντροπή για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να χρησιμοποιούνται τα μικρόφωνα της για την αναπαραγωγή των πιο άθλιων σεξιστικών και ρατσιστικών απόψεων, που μόνο οι ακροδεξιοί κύκλοι διατυπώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Η επίθεση στο πρόσωπο της βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνας Νοτοπούλου, από δημοσιογράφο της ΕΡΤ αποτελεί μαύρη σελίδα για τα δημόσια μέσα της χώρας και πρέπει να καταδικαστεί από όλους και όλες. 
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό της Κατερίνας Νοτοπούλου, στο πλευρό κάθε γυναίκας που δέχεται χυδαίες επιθέσεις λόγω του φύλου και της ηλικίας της.
  • Είναι τιμή για την αριστερά το γεγονός ότι οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της δεν απόκτησαν την βουλευτική έδρα κληρονομικό δικαίω.
  • Οι γυναίκες με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους παγκοσμίως έχουν καταφέρει πολλά.  Στεκόμαστε δίπλα τους στην διαρκή μάχη για ισότητα, σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο.

Η ανάρτηση και τα σχόλια του Πρ. Δούκα

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ διάβασε το σχόλιο το οποίο ανέφερε «όχι κυρία Νοτοπουλου δεν είναι ντροπή που ο πρύτανης εφαρμόζει τον νόμο για την #πανεπιστημιακη_αστυνομια. Ντροπή είναι που εσείς από καθαρίστρια γίνατε υπουργός και πηγαίνετε τώρα ως βουλευτής να υπερασπιστείτε τα μπαχαλα που θέλουν ανομία στα πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια διάβασε ένα άλλο σχόλιο, αντίθετο με το προηγούμενο το οποίο ανέφερε «αυτή η φράση του νεοδημοκράτη σαλτιμπάγκου αντιπροσωπεύει την σήψη της αναχρονιστικής δεξιάς ιδεολογίας. Στο μυαλό τους η πολιτική είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ, όχι για τον εργάτη ή τον βιοπαλαιστή».

Τέλος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός σχόλιασε «προφανώς η πολιτική δεν είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ και  είναι για τον εργάτη και τον βιοπαλαιστή . Με την προϋπόθεση ότι έχει τα προσόντα και ότι τα κριτήρια επιλογής του δεν είναι ότι είμαι κόρη του ανιψιού της θείας του γκόμενου της φίλης του αδερφού του κλπ κλπ».

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom