Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Μακελειό στη Ρωσία: 13 νεκροί από επίθεση σε σχολείο - Ερευνάται τυχόν σύνδεση του δράστη με νεοναζί (βίντεο)


Τραγικός ο έως τώρα απολογισμός από την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σε σχολείο της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους -ανάμεσά τους και επτά παιδιά- και τραυμάτισε περισσότερους από 20, πριν αυτοκτονήσει.

“Επί του παρόντος οι ερευνητές… διενεργούν έρευνα στην κατοικία του και μελετούν την προσωπικότητα του δράστη, τις απόψεις του και τον περίγυρό του. Ελέγχεται επίσης η πιθανή σχέση του με νεοφασιστικές απόψεις και με νεοναζιστική ιδεολογία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η επίθεση συνέβη στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, περίπου 970 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα.

Η Ανακριτική Επιτροπή τον κατονόμασε: πρόκειται για τον Αρτέμ Καζάντσεφ, ηλικίας περί τα 30 και απόφοιτο του συγκεκριμένου σχολείου.

Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε έναν κύκλο.

επίθεση Ρωσία

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Ανάλογες αιματηρές επιθέσεις έχουν συμβεί σε σχολεία της Ρωσίας, τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν.

Τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Πούτιν κατήγγειλε την "τρομοκρατική ενέργεια" 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα "απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια" το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

"Ο πρόεδρος θρηνεί βαθιά τον θάνατο ανθρώπων και παιδιών σε αυτό το σχολείο όπου έλαβε χώρα μια τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς ο επιτιθέμενος φορούσε μαύρη μπλούζα με το ναζιστικό σύμβολο, τη σβάστικα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως γιατροί, ψυχολόγου και νευροχειρουργοί έχουν σταλεί με εντολή του Πούτιν επιτόπου στο Ιζέφσκ, που βρίσκεται περίπου 970 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

"Ο πρόεδρος εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αυτής της απάνθρωπης επίθεσης", πρόσθεσε.

Σε δήλωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας της Ουντμουρτίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ιζέφσκ, ανέφερε πως έφθασε στο Σχολείο Αρθμ. 88 και πως ασθενοφόρα και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι παρόντα.

Από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι «σήμερα η αστυνομία έλαβε ένα μήνυμα που αφορά πυροβολισμούς στο Σχολείο Αρθμ. 88 της Ιζέφσκ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ & https://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom