Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς η Πολυτεχνειούπολη έγινε άντρο κακοποιών - Υπάρχει κι άλλο θύμα απαγωγής καταγγέλλει ο πατέρας του 17χρονου (φωτο & βίντεο)


Ο μύθος που είχε φτιάξει την τελευταια πενταετία, γύρω απο το όνομα του ο «Έσκο», του επέτρεπε να στρατολογεί και να ελέγχει νεαρούς που είχαν παρελθόν στην οπαδική βία αλλά και παλιούς τρόφιμους των φυλακών, στήνοντας ένα δαιδαλώδες δίκτυο οργανώσεων που λειτουργούσαν με τη μορφή των συγκοινωνούντων δοχείων.

Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις Αλβανοί κακοποιοί που ήταν γύρω του, είχαν αποφυλακιστεί πριν ένα χρόνο, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κάθειρξης, για συμμετοχή στην άγρια συμμορία εισβολέων - βιαστών που δρούσαν στα νότια προάστια.

Μέσα από τις φοιτητικές εστίες, εκπορευόταν ένα μεγάλο μέρος των ληστρικών επιθέσεων και διακίνησης ναρκωτικών σε όλο το λεκανοπέδιο. 

Αυτό όμως που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι οι μεγάλες δουλειές του 30χρονου Αλβανού, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης τουλάχιστον τριών επιχειρήσεων στην Αθήνα.

Εικόνες ντροπής από τις φοιτητικές εστίες:

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «ξεδόντιασμα» των τριών συμμοριών που είχαν μεταμορφώσει την Πολυτεχνειούπολη σε φωλιά σκληρών κακοποιών, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, θα αποκαλύψει σειρά ληστειών και άλλων εγκληματικών ενεργειών που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, είναι τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στον οπλισμό που βρέθηκε. Να διαπιστωθεί δηλαδή αν και σε ποιες εγκληματικές ενέργειες έχει χρησιμοποιηθεί.

Δεύτερο βήμα, είναι το άνοιγμα των κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων, καθώς από τα αρχεία και τις επαφές, θα βρεθούν, λένε οι αστυνομικοί, άγνωστα μέλη των εγκληματικών ομάδων, αλλά και άλλα άτομα με τα οποία είχαν συναλλαγές, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα, ερευνώνται οι επαφές της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού του Τμήματος Ζωγράφου, που «έκαψε» δύο επιχειρήσεις της Ασφάλειας λειτουργώντας ως «βαθύ λαρύγγι», δίνοντας πληροφορίες στις συμμορίες μέσω του Αλβανού συντρόφου της, για τις δυνάμεις των αστυνομικών και τις κινησεις τους.

Εξετάζεται δε, το ενδεχόμενο, να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην «υπηρεσία πληροφοριών» των εγκληματικών οργανώσεων, όπως επίσης και η πιθανότητα να έχουν κρυμμένο και σε άλλα σημεία της Πολυτεχνειούπολης βαρύ οπλισμό.

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: