Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Υπόθεση Siemens: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παραγραφή αδικημάτων


Μία ημέρα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παρέμβασή του ζητεί να ελεγχθεί η παραγραφή των αδικημάτων που οδήγησε στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα, έτσι ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν κάποιοι με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Δηλαδή, θα ερευνηθεί εάν κάποιοι παράγοντες της δίκης ή συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, με αναβολές, καθυστερήσεις, δικονομικά αιτήματα κ.λπ., συνέβαλαν στη παραγραφή αδικημάτων.

Εκτός από τις απαλλαγές των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής των αδικημάτων, κρίθηκε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν και επί της ουσίας για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, απόφαση για την οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από εκπροσώπους κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: