Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Ίαν «σάρωσε» την Φλόριντα - 2 εκατ. άνθρωποι χωρίς ρεύμα, καρχαρίες στους δρόμους! (φωτο & βίντεο)


Μεγάλα προβλήματα και εικόνες απόλυτης καταστροφής καταγράφονται στην Φλόριντα από το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν, που έπληξε νοτιοδυτικά την πολιτεία των ΗΠΑ την Τετάρτη (28.09.2022).

Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ στους δρόμους πλέον κυκλοφορούν ακόμα και… καρχαρίες!

Ο κυκλώνας Ίαν, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, έφτασε στην ξηρά περίπου στις 3.05 μ.μ. ανατολική ώρα με μια «καταστροφική καταιγίδα, ανέμους και πλημμύρες». Η ισχύς των ανέμων στη Φλόριντα των ΗΠΑ έφτασε τα 150 μίλια την ώρα (241 χλμ/ωρα) και βαθμολογήθηκε ως καταιγίδα κατηγορίας 4, η δεύτερη ισχυρότερη ταξινόμηση στην κλίμακα πέντε επιπέδων των μετεωρολόγων.

Μέχρι τις 23:00 (τοπική ώρα) στη Φλόριντα, ο κυκλώνας Ίαν έχανε τη δύναμή του καθώς κινούνταν προς την ενδοχώρα, με ταχύτητα ανέμων 90 μίλια/ώρα (150 χλμ/ώρα), που τον καθιστούσε καταιγίδα κατηγορίας ένα στην κλίμακα Saffir-Simpson. Εκτιμάται ότι αύριο θα κινηθεί προς τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Δείτε την πορεία του:

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προειδοποίησε ότι η καταιγίδα θα συνεχίσει να κινείται και σήμερα Πέμπτη σε όλη την πολιτεία, προκαλώντας «μεγάλα προβλήματα».  «Αυτή η καταιγίδα θα στοιχήσει πολλά στην πολιτεία της Φλόριντα», είπε ο Ρον Ντε Σάντις. 

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από το σαρωτικό πέρασμα του Ίαν επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για έναν από τους χειρότερους κυκλώνες όλων των εποχών. 

Δείτε εικόνες:

    

Βγήκαν ακόμα και καρχαρίες στους δρόμους…

Βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει στο πέρασμά του ο κυκλώνας Ίαν. Η  θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά, φέρνοντας ακόμη και καρχαρίες στους δρόμους του Φορτ Μάιερς.

Δείτε βίντεο:

Στη μάχη και μέλη της Εθνοφρουράς 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ έστειλε 700 αξιωματούχους στη Φλόριντα και έφερε 3,5 εκατομμύρια λίτρα νερού και 3,7 εκατομμύρια γεύματα στην γειτονική Αλαμπάμα, καθώς και γεννήτριες και 128.000 γαλόνια καυσίμου «έτοιμα για ταχεία ανάπτυξη»

Ομάδες συντονισμού έρευνας και διάσωσης ήταν σε ετοιμότητα στο Μαϊάμι μαζί με την αμερικανική ακτοφυλακή, αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Ντε Σάντις διέταξε την ανάπτυξη 5.000 μελών της Εθνοφρουράς της Φλόριντα, με επιπλέον 2.000 να αναμένονται από άλλες πολιτείες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον κυβερνήτη της Φλόριντα για να τον ενημερώσει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσφέρει βοήθεια στη Φλόριντα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της καταιγίδας.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom