Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Πλήρης συγκάλυψη: Καταστράφηκε το υλικό παρακολούθησης Ανδρουλάκη την ημέρα που έγινε η καταγγελία


Το σκηνικό της πλήρους συγκάλυψης της δράσης της ΕΥΠ έχει πλέον διαμορφωθεί: τελευταίο λιθαράκι σε αυτήν τη διαδικασία ήρθε μετά την κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος τόνισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr, ότι το υλικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε τη μέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην καταγγελία παρακολούθησής του.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας πάντως ο κ. Ράμμος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν είναι τυχαίο ή όχι και πως ο ίδιος είχε ενημερωθεί ήδη από τις 5 Μαΐου 2022 για την δυνατότητα να παραστεί στην διαδικασία καταστροφής ψηφιακών αρχείων με επισυνδέσεις της ΕΥΠ. 

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως η καταγγελία του κ. Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του έγινε στις 29 Ιουλίου 2022.

Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως η ΑΔΑΕ πραγματοποιούσε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ χωρίς ωστόσο να εντοπίσει παρατυπίες ενώ πρόσθεσε πως παρά τις προσκλήσεις της υπηρεσίας η Αρχή δεν λάμβανε μέρος στις καταστροφές αρχείων καθώς δεν αμφισβητούσε την διαδικασία.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επιρρίπτει στην ΕΥΠ απροθυμία συνεργασίας και προσπάθειες υπεκφυγής και απόκρυψης της αλήθειας. 

Υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη ως την μεγαλύτερη επέμβαση στον ιδιωτικό βίο και πως ο ίδιος προτίθεται να συνεχίσει την έρευνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα χαλαλίσω 40 χρόνια πορείας.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom