Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της χήρας του Γιώργου Τράγκα - Η περιουσία είναι πολύ μικρότερη (βίντεο)


Τι υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, για την δέσμευση της περιουσίας και της ίδιας, τον έλεγχο για “μαύρο χρήμα”, τα ακίνητα και τις ράβδους χρυσού.

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν την Τετάρτη ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

«Ενώ με διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μαρίας Καρρά, σε εμάς δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί η διάταξη της δέσμευσης ούτε έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Αρχής για την έρευνα που μέχρι αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί», είπε ο κ. Μαντάς.

Προσέθεσε ότι «η κ. Καρρά αντλεί πληροφορίες για την εξέλιξη της έρευνας από τα μέσα ενημέρωσης και από τα ρεπορτάζ».

«Η κατ΄ αρχήν έγκυρη, αλλά προερχόμενη από οικεία του πρόσωπα που έχω, είναι ότι ο εκλιπών ήταν φορολογικά κάτοικος εξωτερικού και υπόκειτο στον έλεγχο φορολογικών Αρχών της αλλοδαπής. Αυτό το στοιχείο όμως, με ασφάλεια και σαφήνεια, έχει ευθύνη να το προσδιορίζει, η ελληνική Αρχή που κάνει τον φορολογικό έλεγχο. Αυτό το πόρισμα δεν μας έχει κοινοποιηθεί και νομότυπα έχουμε αρχίσει την διαδικασία να το αναζητήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.

Σε ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου εάν ήταν φορολογικός κάτοικος της Γαλλίας, του Μονακό ή άλλης χώρας, ο Θόδωρος Μαντάς απάντησε «δεν θα προσδιορίσω τον τόπο, σε αυτήν την πρώτη δημόσια παρουσία μου. Προφανώς θα τοποθετηθώ όταν έχω στα χέρια μου τα επίσημα κείμενα, την επίσημη ενημέρωση και όχι όσα προφορικά μου έχει ειπωθεί».

Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε πως δεν μπορεί το ύψος της αναφερόμενης στα ρεπορτάζ περιουσίας να αποκτηθεί από την δημοσιογραφική ή και εκδοτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα, επεσήμανε ωστόσο πως «είναι δυσθεώρητο το ύψος της περιουσίας που εμφανίζεται στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Η θέση της κ. Καρρά είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι τελείως διαφορετικά και σαφώς υποδεέστερα από τα νούμερα που εμφανίζονται στα ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Προσέθεσε πως «τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί, εκτός του ότι είναι καταφανώς μικρότερα αυτών που εμφανίζονται, έχουν αποκτηθεί με νόμιμη αίτια. Όταν η κ. Καρρά κληθεί από την αρμόδια Αρχή, θα εισφέρει στοιχεία που θα δικαιολογούν την νόμιμη απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων, κατά τον βαθμό που εκείνη τα γνωρίζει».

Ο συνήγορος της Μαρίας Καρρά επανέλαβε πολλάκις πως η πραγματική περιουσία έχει μεγάλη απόκλιση από όσα ακούγονται στα ρεπορτάζ, επεσήμανε πως «αντικείμενο έρευνας μπορούν να είναι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί στις δηλώσεις που ελέγχει η ελληνική φορολογική Αρχή» και σημείωσε πως όταν γνωστοποιηθεί στην χήρα του Γιώργου Τράγκα το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, η Μαρία Καρρά θα δώσει απαντήσεις για όλα.

https://www.ant1news.gr/

Μαντάς: Η Καρρά δεν θέλει να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε σήμερα Πέμπτη ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

«Βρίσκομαι στο στάδιο της ενημέρωσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες μου δόθηκε η εντολή εκπροσώπησης από την Μαρία Καρρά», ανέφερε ο κ. Μαντάς, ο οποίος χαρακτήρισε «δυσθεώρητα» τα περιουσιακά στοιχεία που ακούγονται.

Ωστόσο, έκανε λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτει από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής.

Σημείωσε ακόμα ότι έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί της κ. Καρρά και ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε «δεν μας έχει κοινοποιηθεί η διάταξη που δεσμεύεται ο λογαριασμός».

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει την εξουσία από τον νόμο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος». 

Ωστόσο, όπως ανέφερε η θέση της εντολέως του είναι ότι τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία είναι κατά πολύ υποδεέστερα από τα ποσά που ακούγονται, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την κ. Καρρά «τα πραγματικά στοιχεία είναι ευθυγραμμισμένα με τον πόθεν έσχες και τις δηλώσεις».

«Δεν μπορούμε να απαντάμε και δεν πρέπει να απαντάμε με εικαζόμενα στοιχεία», σημείωσε ο κ. Μαντάς, αποκαλύπτοντας ότι «στοιχεία από το πόρισμα βλέπουν την δημοσιότητα και το πρόσωπο που το αφορά δεν έχει ακόμα αποκτήσει πρόσβαση στο πόρισμα για να μπορεί να απαντήσει». «Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακού ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδίωξη της εντολέως μου για να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα» και σημείωσε πως «αν η φορολογική αρχή εναντιώνεται στην θέση του ότι είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», τότε πρέπει να την καλέσει για εξηγήσεις.

«Η νομοθεσία με συγκεκριμένο τρόπο προσδιορίζει πώς ένας πολίτης μπορεί να αναγνωριστεί ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», ανέφερε και πρόσθεσε

Τέλος ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας φορολογικός έλεγχος ενώ ο Γιώργος Τράγκας ήταν εν ζωή, για κάποιους λόγους σταμάτησε και τώρα λίγα χρόνια μετά και ενώ έχει φύγει από την ζωή έρχονται και ζητούν να λογοδοτήσει η οικογένειά του.

https://www.ant1news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom