Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Οι εταιρείες Value Ενεργειακή και Energycom για την δημόσια διαβούλευση (ΜΠΕ) για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Δήμο Ξηρόμερου


Δελτίο Τύπου των εταιρειών Value Ενεργειακή α.ε. και Energycom α.ε. για την δημόσια διαβούλευση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις θέσεις Γεωργίτσι Α1 και Ρίγανη - Σπαρτόλιζα , Δημοτική Ενότητα Αστακού, Δήμος Ξηρόμερου, Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας , Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή το δημοσίευμα "Δημόσιες διαβουλεύσεις για 10 ανεμογεννήτριες στο δήμο Ξηρομέρου Αιτ/νίας".

"Οι εταιρίες Value και Energycom, φορείς υλοποίησης δύο Αιολικών Πάρκων στην περιοχή Γεωργίτσι Α1 και Ρίγανη-Σπαρτόλιζα του δήμου Ξηρόμερου, έγιναν πρόσφατα στόχος συκοφαντικών ισχυρισμών και ψευδών «ειδήσεων» που αφορούν την επένδυση, η οποία βρίσκεται σε περίοδο δημόσιας διαβούλευσης.

Για το λόγο αυτό, δηλώνουμε ότι αποτέλεσε και αποτελεί μονότονα σταθερή στρατηγική επιλογή μας ο κοινωνικός και δημόσιος διάλογος και η απόλυτη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία. Θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες και ως τέτοιους υπόχρεους συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες, σε διάλογο και διαβουλεύσεις.

Ατυχώς, κάποια ομάδα πολίτων, προφανώς παραπληροφορημένη ή μη έχοντας τις κατάλληλες νομικές και επιστημονικές γνώσεις, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις επιχειρώντας να πλήξει τις εταιρίες μας και τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις.

Επί παραδείγματι κατηγορούμαστε ότι δολίως προχωρήσαμε σε κατάτμηση της συνολικής ισχύος σε δύο ξεχωριστά έργα με στόχο να τύχουμε ευκολότερων διαδικασιών αδειοδότησης. Κάτι τέτοιο είναι ολότελα ψευδές και εντελώς περιττό άλλωστε, αφού η συνολική ισχύς των δύο έργων (13,8 MW + 20,7 MW = 34,5 MW) που εγκαλούμαστε ότι σκοπίμως έγινε κατάτμηση, χρήζει ακριβώς της ίδιας διαδικασίας αδειοδότησης (κατηγορία Α2).

Καλούμε επομένως στο εξής όσους αναφέρονται δημοσίως στις δραστηριότητές μας, εκδίδοντας ακόμα και Δελτία Τύπου, να απέχουν από συκοφαντίες και λογικά άλματα, με τα οποία επιχειρούν να παρασύρουν τους κατοίκους της περιοχής σε απολύτως λανθασμένα συμπεράσματα.

Έχουμε επικοινωνήσει με τη Δημοτική Αρχή και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων και περιμένουμε την ανταπόκριση τους προκειμένου να ενημερώσουμε λεπτομερώς για τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες μας και να καταλήξουμε σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Τέλος, ως φορέας του έργου, δεσμευόμαστε με το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης θα τοποθετηθούμε επί των σχολίων, προς αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας, επιστημονικής και νομοθετικής."

Δεν υπάρχουν σχόλια: