Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Κινηματογραφική ληστεία στη Θεσ/κη: Μυθική λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ - Πώς στήθηκε το σχέδιο (βίντεο)



Σκηνές από κινηματογραφική ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια διάρρηξης που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα πασίγνωστο επιχειρηματία.Οι άγνωστοι δράστες δεν δίστασαν να πετάξουν το χρηματοκιβώτιο βάρους 400 κιλών στο πεζοδρόμιο!

Μέσα σε μόλις εννιά λεπτά τουλάχιστον έξι δράστες κατάφεραν να βρουν και να πετάξουν από τον έκτο όροφο της πολυκατοικίας το χρηματοκιβώτιο βάρους πάνω από 400 κιλά, στην οδό Μαρία Κάλλας, στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το σχέδιό τους στήθηκε σε δύο φάσεις: η πρώτη ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου παραβίασαν μόνο τις μπαλκονόπορτες και η δεύτερη περίπου στις 3:30 το πρωί της Κυριακής όπου αφού κατάφεραν να φτάσουν στον στόχο, γύρισαν μια κάμερα ασφαλείας -μετέδιδε λάιβ απευθείας στον επιχειρηματία όμως εκείνη την ώρα ο ίδιος κοιμόταν-, έβαλαν τον συναγερμό σε κουβά με νερό και στη συνέχεια εντόπισαν και εκτόξευσαν το χρηματοκιβώτιο από τον έκτο όροφο.

Ένα εκατομμύριο η λεία των δραστών

Οι δράστες έκλεψαν μετρητά, κοσμήματα και μια πανάκριβη συλλογή με ρολόγια συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η οικογένεια του θύματος ενημερώθηκε από τους γείτονες για το συμβάν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας τους επικήρυξε με πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr σήμερα το πρωί κατέθεσε στην αστυνομία για το συμβάν, παραδίνοντας παράλληλα και οπτικοακουστικό υλικό για τον ταχύτερο εντοπισμό των κουκουλοφόρων από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Σε σοκ η γειτονιά

Έντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μόλις άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο από την πτώση του χρηματοκιβωτίου έσπευσαν να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. 

«Φοβήθηκα μήπως έχουν όπλα διότι τους είδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Μετά τον θόρυβο και αφού έφυγαν, βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας για να καταλάβουμε τι συνέβη» δήλωσε στο ThessToday.gr ένοικος της πολυκατοικίας και πρόσθεσε ότι «τους είδα να φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο μέσα σε ένα μαύρο αμάξι και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

https://thesstoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom