Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Novartis: Με βούλευμα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη


Αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων - Απαλλακτικό το βούλευμα για τους δύο στενούς συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων, τα οποία διέπραξαν στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη.

Αντίθετα, απαλλακτικό είναι το βούλευμα και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να παραπεμφθούν και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά απόψε, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου-Φουρλή, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς και παράλληλα αποδίδεται το ίδιο αδίκημα (της ηθικής αυτουργίας) στην κατάχρηση εξουσίας των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς.

Το δικαστικό συμβούλιο, κατά τη σημερινή τελευταία μέρα του δικαστικού έτους, κατά το οποίο αποχωρούν δύο μέλη του, λόγω συνταξιοδότησης (αποχωρεί ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου), με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπει να δικαστεί στο Υπουργοδικείο τόσο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και η εισαγγελέας διαφθοράς.

Στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2015, αποδίδονται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και σε όλες τις μορφές της, που φέρεται ότι τελέστηκε από κοινού με φυσικούς αυτουργούς τους τρεις συγκατηγορούμενούς τους εισαγγελείς Διαφθοράς, της κατάχρησης εξουσίας και έκθεσης αθώων σε δίωξη, της παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση δρώντας αυτοτελώς, μόνος του, χωρίς τη συμμετοχή άλλων.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom