Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πόλο: Δύο βήματα από το Χρυσό η Εθνική Ελλάδος - Επικράτησε 16 - 11 των ΗΠΑ (φωτο)


Σε ένα δυνατό παιχνίδι, η “γαλανόλευκη” επικράτησε 16-11 των ΗΠΑ και προκρίθηκε στους “4” της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη. Στους ”4” θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ιταλία.

Η Εθνική ομάδα, εμφανίστηκε εξαιρετική στον προημιτελικό αγώνα κόντρα στις ΗΠΑ επικρατώντας 16-11. Με έναν απίστευτο Αργυρόπουλο ο οποίος σκόραρε 5 τέρματα, αλλά και τον Γενηδουνιά, που ήταν “on fire”, πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη.

Το ματς

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ. Με δύο γκολ του απίστευτου Γενηδουνιά, έκανε ένα σερί 2-0. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Μπόουεν, όμως ο Αργυρόπουλος απάντησε άμεσα και σκόραρε για το 3-1 την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ ήταν με παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν πιο δυνατά. Μείωσαν σε 3-2, με την Ελλάδα να απαντά με τον Αργυρόπουλο για το 4-2. Οι φιλοξενούμενοι, αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 4-4. Ο Εξαιρετικός Γενηδουνιάς, σκόραρε το τρίτο του γκολ και έβαλε εκ νέου την εθνική μας ομάδα μπροστά. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγαινε γκολ με γκολ, με τη δεύτερη περίοδο να λήγει με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 7-7.

Το πρώτο γκολ της τρίτης περιόδου ανήκε στη “γαλανόλευκη”. Ο Αργυρόπουλος κέρδισε έξυπνα το πέναλτι, με τον Βλαχόπουλο να ευστοχεί και να βάζει την εθνική ξανά μπροστά με 8-7. Ο Γουβής έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελλάδα, για το 9-7. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμα της Εθνικής, σκοράροντας για το 10-7, τιμωρώντας την άμυνα των ΗΠΑ. Ή άμυνα της Ελλάδας, ήταν εξαιρετική και δεν δέχτηκε κανένα τέρμα σε αυτό το σημείο του αγώνα.

Η Ελλάδα μπήκε “φουριόζα” και στην τέταρτη περίοδο, σκοράροντας το 11ο τέρμα της, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά. Μετά από 10 λεπτά “ξηρασίας” για τους Αμερικανούς ήρθε και το πρώτο τους γκολ για το 12-8, με τον Αργυρόπουλο να απαντά αμέσως, σκοράροντας το 13-8. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, διαχειρίστηκε το προβάδισμα της και έφτασε στην νίκη με 16-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Διαιτητές: Τσβαρτ (Ολλανδία), Ομε (Γερμανία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Ουάινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρούγουελ 1, Ντάουμπε 3, Ερχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ιρβινγκ, Χόλαντ.

https://www.ertsports.gr/

Φωτο από τον αγώνα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom