Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Θεσ/κη: Καταδικάστηκε σε 6,5 ετών κάθειρξη για τον βιασμό 14χρονης και... αφέθηκε ελεύθερος!


Συνολική ποινή κάθειρξης 6,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 24χρονο που εξανάγκαζε 14χρονη σε ερωτική επαφή. Κρίθηκε αθώος , κατά πλειοψηφία (5-2), για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ένοχος, ομόφωνα, για γενετήσια πράξη με ανήλικο, πορνογραφία ανήλικων, σωματική βλάβη απειλή, προσφορά σε χρήση, ναρκωτικών.

Του αναγνωρίστηκε, κατά πλειοψηφία (4-3), το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό όρους. Του επιβλήθηκε εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής με την παθούσα.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος είπε ότι δέχεται τις κατηγορίες στο βαθμό που ισχύουν και ζήτησε συγγνώμη. Στην κατάθεση του, ο πατέρας της ανήλικης ανέφερε ότι γνώριζε για τη σχέση της κόρης του με τον κατηγορούμενο αλλά πίστευε ότι ήταν κάτω των 18 χρονών.

“Θεωρήσαμε ότι ήταν μια συναναστροφή στο πλαίσιο της εφηβείας. Δεν μας έλεγε κάτι. Φοβόταν. Έκαναν παρέα και με άλλα παιδιά. Ασφαλώς και είχα σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει ερωτικός δεσμός. Του το είχα πει: “Μην διανοηθείς να κάνεις τίποτα . Είναι ανήλικη. Πρόσεξε. Να την προσέχεις όταν βγαίνετε έξω”. Δεν την είδα ποτέ χτυπημένη. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσε να φάει γιατί είχε σπασμένο δόντι μας είπε: “Γλίστρησα και χτύπησα σε ένα παγκάκι”. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι τη μήνυση. Στην αστυνομία έμαθα τι συνέβη”.

Κατά την απολογία του, ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε χτυπήσει ποτέ την 14χρονη για να έρθουν σε ερωτική επαφή αλλά την χτύπησε 2- 3 φορές πάνω σε καβγάδες.

“Το έπαιρνα χαϊδευτικά όταν έλεγε “όχι”. Δεν έχω κανένα βίντεο. Δεν την εξανάγκασα να κάνει κάτι που δεν θέλει. Είχα υποψιαστεί ότι θα καταθέσει εναντίον μου γιατί της έλεγα ότι “θα σας κάψω το σπίτι”, αλλά δεν το εννοούσα. Την ακολουθούσα γιατί ήθελα να δώσω ένα τέλος στη σχέση μας. Όμως, την αγαπούσα και δεν μπορούσα να βρίσκομαι μακριά της” είπε.

“Μία φορά, είχαμε τσακωθεί και επειδή είχα εκνευριστεί της είπα ότι θα ανεβάσω μια φωτογραφία που η ίδια ήταν ημίγυμνη. Κατά λάθος πάτησα το κουμπί δημοσίευσης αλλά μετά την κατέβασα. Άλλη φορά, είχαμε μια διαφωνία. Δεν ήθελε να έρθουμε σε ερωτική επαφή. Μου πήρε το κινητό το οποίο έπεσε και έσπασε. Της έδωσα κουτουλιά όταν έσκυψε γιατί νευρίασα για το κινητό. 

Στεναχωρήθηκα που της έσπασα τα δόντια. Μετά καθόμουν και έκλαιγα, ήθελα να αυτοκτονήσω. Έχω μετανιώσει για τη συμπεριφορά μου. Ζητάω συγγνώμη και από εσάς, και από την οικογένειά της και τη δική μου. Δεν θα ξαναπλησιάσω ποτέ ούτε την ίδια, ούτε την οικογένειά της”.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι έκαναν χρήση χασίς ενώ για κάποιες χειροπέδες που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε ότι “της είχαμε αγοράσει μαζί και τις χρησιμοποιούσαμε κατά την ερωτική επαφή”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου έως και 14 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ είχαν συνάψει σχέση, ο 23χρονος (τότε) κάποιες φορές εξανάγκαζε την ανήλικη σε ερωτική επαφή είτε με χρήση σωματικής βίας είτε υπό την απειλή διαρροής βίντεο με προσωπικές τους στιγμές στο διαδικτυακό χώρο, το οποίο θα κοινοποιούσε και στους γονείς της.

Επιπρόσθετα, ο νεαρός άντρας, από προφίλ που διατηρούσε σε εφαρμογή μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναρτήσει ημίγυμνη φωτογραφία της κοπέλας συνοδευόμενη από εξυβριστικό λογότυπο. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, αναφέρεται ότι προχώρησε σε χρήση σωματικής βίας προκαλώντας στην παθούσα απλή σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα απείλησε και το οικογενειακό της περιβάλλον ζητώντας επίμονα αυτή να παραμείνει μαζί του.

Ακολούθησε καταγγελία της ανήλικης στην αστυνομία και ο (τότε) 23χρονος συνελήφθη.

https://www.grtimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: