Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εύοσμος: Έρευνα μετά τις καταγγελίες για άγριο bullying σε 11χρονο διέταξε το υπουργείο Παιδείας


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας επικοινώνησε με τον πατέρα του 11χρονου μαθητή - Το παιδί έρχεται στο σπίτι με μελανιές, ενώ έχει μαχαιρωθεί, λέει ο πατέρας του - Καταγγέλλει ότι ο διευθυντής του σχολείου αδιαφορεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά τις καταγγελίες πατέρα 11χρονου μαθητή από το Δημοτικό Σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επί σειρά ετών ο γιός του πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού και άγριων ξυλοδαρμών, με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχθηκε με φαλτσέτα εντός του σχολικούς συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επικοινώνησε προσωπικά με τον πατέρα του παιδιού προκειμένου να ενημερωθεί από τον ίδιο για τα όσα κατήγγειλε σήμερα το πρωί και να τον ενημερώσει ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος.

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Κόπτσης, επεσήμανε στον πατέρα του 11χρονου ότι το παιδί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο και ότι θα είναι ασφαλές.

Επιπλέον, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση του σχολείου για άμεση διερεύνηση των καταγγελλόμενων περιστατικών, ενώ σχετική επικοινωνία υπήρξε και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες του γονέα και σε τι βαθμό και, φυσικά, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μπει τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Θυμίζουμε ότι, όπως δήλωσε ο πατέρας του 11χρονου μαθητή, Αλέξανδρος Γιάντσης, η οικογένεια αποφάσισε για την ασφάλεια του παιδιού να απέχει από τα μαθήματά του έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσει την επόμενη τάξη σε ιδιωτικό σχολείο.

«Το παιδί έρχεται χτυπημένο στο σπίτι, με μελανιές στα πόδια και στα χέρια», λέει ο πατέρας του 11χρονου

Περιγράφοντας τα όσα υποστηρίζει ότι βιώνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια ο γιός του, ο πατέρας του 11χρονου παιδιού ανέφερε ότι «το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από το σχολικό bullying που ασκείται στον γιο μου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι έχουν στραφεί εναντίον του και υπάρχουν άπειροι ξυλοδαρμοί εναντίον του από συμμαθητές του», προσθέτοντας πως αυτές οι επιθέσεις γίνονται με χτυπήματα στα πόδια και στο σώμα.

«Πριν από λίγο διάστημα φτάσαμε στο σημείο να τον μαχαιρώσουν στην δεξιά του ωμοπλάτη, εντός σχολικής μονάδας, εκτός σχολικού ωραρίου. Αυτοί που τον μαχαίρωσαν ήταν άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, μαθητές γυμνασίου. Εγώ αντίκρισα ένα παιδί, μέσα στο σύνολο των παιδιών που ήταν εκεί εκείνη την ώρα. Το αντικείμενο με το οποίο μαχαίρωσαν τον γιο μου ήτανε μια φαλτσέτα, που έβγαινε μέσα από έναν σταυρό, ο οποίος είχε μέγεθος περίπου 10 πόντους και από την κάτω μεριά του σταυρού υπήρχε μία λεπίδα, σαν φαλτσέτα» περιέγραψε ο πατέρας του 11χρονου.

Όπως είπε στη συνέχεια, μετά από αυτό το συμβάν το παιδί πήγε σπίτι με το τραύμα να είναι εμφανές, ενώ όταν ο πατέρας τον ρώτησε που χτύπησε, του ανέφερε πως τραυματίστηκε σε ένα σίδερο στο σχολείο την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο πατέρας τότε πήρε ένα σφυρί και πήγε προς τη σχολική μονάδα προκειμένου να εντοπίσει το σίδερο και να το διορθώσει προκειμένου να μην τραυματιστούν αλλά παιδιά, ωστόσο ο 11χρονος του αποκάλυψε στη διαδρομή πως τελικά τον είχαν μαχαιρώσει. Σύμφωνα με τον πατέρα, ο ίδιος τότε ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε στο σπίτι και έγινε η καταγραφή του συμβάντος, ενώ μετά από μερικές ημέρες κλήθηκαν στην ΓΑΔΘ.

«Καθημερινά ασκείται σχολική βία στο παιδί μου. Τον πραγματικό λόγο δεν μπορώ να τον καταλάβω ούτε και εγώ. Το παιδί μας λέει για μικρές καθημερινές φασαρίες, όμως το αποτέλεσμα είναι το υπερβολικό ξύλο το οποίο του δίνουν. Το παιδί έρχεται χτυπημένο στο σπίτι, με μελανιές στα πόδια και στα χέρια. Και σήμερα πήγαν να του βγάλουν τα γυαλιά για να του τα σπάσουν» είπε ο πατέρας του παιδιού, σημειώνοντας ότι έχει απευθυνθεί πάνω από 25 φορές τηλεφωνικά στο σχολείο και το έχει επισκεφτεί πάνω από επτά φορές προκειμένου να βρεθεί μια λύση με τον διευθυντή. Όπως λέει ο πατέρας του 11χρονου η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για δυόμιση χρόνια και τα περιστατικά εκφοβισμού είναι πάμπολλα.

«"Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν γνωρίζω'', είναι η απάντηση του διευθυντή» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Στράτος Λούβαρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom