Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

ΠΟΣΠΕΡΤ: Εννέα μήνες ΟΜΗΡΕΙΑΣ - Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλων μας


Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να βρίσκονται σε «αναστολή εργασίας» επί εννέα μήνες. Με τιμωρητική και ρεβανσιστική διάθεση, η κυβέρνηση, που κατάφερε να φέρει την χώρα σε μία από τις χειρότερες θέσεις πανευρωπαϊκά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με υπερπολλαπλάσιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και εγκληματική διαχείριση, συνεχίζει να κρατά ομήρους χιλιάδες υγειονομικούς, χωρίς μισθό, ασφάλιση, χωρίς δικαίωμα στην εργασία, την ίδια στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κατάρρευση, εξαιτίας των διαχρονικών μνημονιακών πολιτικών.

Οι ήρωες του 2020 που μετατράπηκαν εν μία νυχτί σε αποδιοπομπαίους τράγους, δεν παλεύουν μόνο για την δουλειά και τον μισθό τους. Ο αγώνας τους απηχεί βαθύτερες  αξίες και εδράζεται σε θεμελιώδεις κατακτήσεις του πολιτισμού μας, που μεταπολεμικά κατοχυρώθηκαν νομικά σε διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις αλλά και από τα εθνικά Συντάγματα χωρών που θέλησαν να στείλουν διά παντός την ρατσιστική αντιμετώπιση και υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και αξίας, στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.


Οι υγειονομικοί αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων που καταργεί το θεμελιώδες δικαίωμα στη ελεύθερη συναίνεση χωρίς εκβιασμούς. Ενάντια  στους διαχωρισμούς, τους αποκλεισμούς  και τις διακρίσεις, που δεν έχουν θέση σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Ενάντια στα  αστυνομικής λογικής «υγειονομικά πιστοποιητικά», ουσιαστικά σε πιστοποιητικά ελέγχου και συμμόρφωσης της ελευθερίας της κοινωνικής ζωής. 


Αγωνίζονται ακόμα υπέρ της ανθρώπινης αξίας, της ατομικής αυτοδιάθεσης και του αυτεξούσιου της υπόστασης του ανθρώπου, ενάντια στην μετατροπή του σε αντικείμενο και εργαλείο απέναντι στις νομές της εξουσίας.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ, αναγνωρίζοντας από τις πρώτες στιγμές την εργαλειοποίηση της πανδημίας, τοποθετήθηκε απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν και που επέκτειναν το παρασύνταγμα που εδραιώνεται με την δικαιολογία των έκτακτων αναγκών, από την εποχή που βάλθηκαν να μας πείσουν οτι τα μνημόνια είναι «ευλογία». Στήριξε ταυτιζόμενη ηθικά τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών, αλλά και βοηθώντας πρακτικά την αντοχή τους.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ συντάσσεται μα τα διακηρυγμένα αιτήματά τους:

  • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

  • Άρση των αναστολών εργασίας ΤΩΡΑ.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων-επιχειρήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

  • Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας (άμεσης και έμμεσης) ιατρικών πράξεων

  • Το τέλος των διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες

  • Την κατάργηση των πιστοποιητικών κατηγοριοποίησης και ελέγχου των πολιτών

  • Υγειονομικά και όχι αστυνομικά μέτρα. Δημόσια υγεία. Αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και συγκρότηση πρωτοβάθμιας υγείας. 

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλων μας, αγώνας για όλη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom