Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Θεσ/κη: Νέα ένταση με χημικά και πέτρες στο ΑΠΘ - Τραυματίες φοιτητής και αστυνομικός (φωτο & βίντεο)


Ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε μπροστά από τη ΣΘΕ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου βγήκε από το campus του ΑΠΘ και πέταξε πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο και ένας ακόμα νεαρός (σ.σ. τραυματίστηκε επίσης από χειροβομβίδα κρότου λάμψης), ευτυχώς πιο ελαφρά.

Αυτή την ώρα η ομάδα των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια έχει κινηθεί προς την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μην τους ακολουθούν και η ένταση όπως όλα δείχνουν να έχει εκτονωθεί.

ΕΛΑΣ: Τραυματίστηκε και αστυνομικός στα επεισόδια

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ, μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών, εκτός από τον φοιτητή τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom