Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Φθιώτιδα: Ξήλωσαν ράγες από το δίκτυο του ΟΣΕ για να τις πουλήσουν!

"Άδειασαν" εργοτάξιο και αποθήκη στο Μεσολόγγι

Ούτε καν σκέφτηκαν πως έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές δυο "κυνηγοί" μετάλλων, που δεν δίστασαν να ξηλώσουν κομμάτια από σιδηροδρομικές ράγες στην ενεργή γραμμή Λειανοκλαδίου – Μπράλου του ΟΣΕ στην Φθιώτιδα, στο τμήμα που συνδέει την Ηράκλεια και το Δέλφινο, το μεσημέρι της Παρασκευής!

Ευτυχώς, ένας κάτοικος της περιοχής είδε τους δύο Ρομά ηλικίας 41 και 26 χρόνων να κινούνται ύποπτα με το αυτοκίνητό τους και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στην περιοχή έφτασαν άνδρες της Ασφαλείας Λαμίας, που σταμάτησαν το ύποπτο όχημα και βρήκαν στο εσωτερικό του τέσσερα κομμάτια από σιδηροτροχιές και στρωτήρες.

Οι κλεμμένες ράγες αποδόθηκαν στον ΟΣΕ που ειδοποιήθηκε άμεσα για να αποκαταστήσει την επικίνδυνη φθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι δυο Ρομά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με κατηγορίες για κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, ενώ το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για την διάπραξη κλοπών.

"Άδειασαν" εργοτάξιο και αποθήκη στο Μεσολόγγι

Την ώρα που μετέφεραν πλήθος μπετόβεργες, μεταλλικές ζάντες, τμήματα μεταλλικής καδένας, μια τουρμπίνα μηχανής, τρεις μεταλλικές πλάκες, μεταλλικές ράγες και ένα κομπρεσέρ μηχανής φορτηγού, τα οποία είχαν κλέψει από ένα εργοτάξιο και μια αποθήκη στο Μεσολόγγι, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας δύο Έλληνες οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τα κλοπιμαία κατασχέθηκε.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom