Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Στέλνει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία με τις «πλάτες» της Γερμανίας


Ο καγκελάριος Σολτς προ ολίγου ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την παροχή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, με τη Γερμανία να δεσμεύεται για την αντικατάστασή τους παρέχοντας νέα οχήματα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι λεπτομέρειες, όπως είπε ο κ. Σολτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, θα διευθετηθούν προσεχώς μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

Οι δηλώσεις Σολτς επιβεβαιώνουν την πρόθεση που από νωρίς είχε εκδηλώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραχωρήσει τα τεθωρακισμένα BMP-1 στην Ουκρανία, εφόσον αυτά μπορούσαν να αντικατασταθούν άμεσα από αντίστοιχων δυνατοτήτων οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης.

Τώρα που η Γερμανική κυβέρνηση δήλωσε «πρόθυμη» να τα αντικαταστήσει η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να εμπλέξει τη χώρα βαθύτερα στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Υ.Γ: Τις ανακοινώσεις για τις αποφάσεις και τις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία τις μάθαμε από τον Γερμανό καγκελάριο!

Μετά έσπευσε να ενημερώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι «γίνεται γνωστό ότι κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1(παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom