Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Πανδημία: Το καλοκαίρι «τελειώνει», το φθινόπωρο ξαναρχίζει! - Περιοριστικά μέτρα προανήγγειλε ο Πλεύρης! (βίντεο)

Εξέφρασε εκτίμηση για τέταρτη δόση εμβολίου από τον Σεπτέμβριο

Την εκτίμηση ότι από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς περιοριστικών μέτρων.

«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι: «Θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό». 

«Αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας», ισχυρίστηκε.

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα και την επαναφορά τους ο Θ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Χαρακτηριστικό της συνεχιζόμενης ανευθυνότητας της κυβέρνησης, για χάρη των κερδών στον τουρισμό από εφοπλιστές και ξενοδοχειακούς ομίλους, είναι ότι για τους καλοκαιρινούς μήνες έχει καταργήσει σχεδόν όλα τα μέτρα προστασίας. Τώρα ήδη αρχίζει να προετοιμάζει το έδαφος για περιοριστικά μέτρα από Σεπτέμβριο.

Τέλος, είπε ότι Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα θα συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων. «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom