Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Διασωληνώσεις και θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ: Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Καπραβέλος για τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Μητσοτάκη (βίντεο)


Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας εν μέσω πανδημίας (1 Δεκεμβρίου 2021): «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη».

Για αυτoύς τους αδιανόητους ισχυρισμούς ρωτήθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος.

Παραθέτουμε την απάντηση και στη συνέχεια το σχετικό βίντεο (δείτε στην αρχή του βίντεο). 

Τονίζουμε ότι ο Καπραβέλος είναι ΓΙΑΤΡΟΣ και ο Μητσοτάκης ένας «άριστος» πρωθυπουργός, κάτι το οποίο όμως δεν θα έπρεπε να του επιτρέπει να το παίζει και γιατρός. Διότι γίνεται επικίνδυνος.

«Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως. Γι’ αυτό και στο νοσοκομείο μας είναι μια προσωρινή λύση, διαρκεί ένα με δύο 24ωρα και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τον απορροφήσουμε στις ΜΕΘ. 

Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες».

«Από την πρώτη ώρα» είναι κρίσιμο να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ «διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας », τόνισε ο γιατρος Καπραβέλος. 

«Δεν υπάρχει θνητότητα συγκρίσιμη διότι δεν αφήνουμε τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.Εάν τους αφήναμε δεν είχε κανένας τύχη να επιβιώσει, είναι ένα προσωρινό μέτρο. Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζωές» τόνισε.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: