Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Απαγωγή Κυπαρίσση: Στο «μικροσκόπιο» κάμερες και κινητά - Τα κομβικά πρόσωπα στις έρευνες


Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την υπόθεση - Πρώτος στόχος των διωκτικών αρχών είναι η απελευθέρωση του 40χρονου επιχειρηματία και, σε δεύτερο χρόνο, η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία, χθες τα μεσάνυχτα από το Πικέρμι. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, από την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα των απαγωγέων θέλει οπωσδήποτε να τελειώνει με την υπόθεση και να πάρει από την οικογένεια τα χρήματα χωρίς να αφήσει πίσω της ίχνη.

Πρώτος στόχος των διωκτικών αρχών είναι η απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση και έπειτα η εξιχνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη των δραστών. Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη, παίζει ο αδελφός του απαχθέντος που έχει αναλάβει τον ρόλο του διαπραγματευτή με τους απαγωγείς να ζητούν αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ, ως λύτρα για να τον απελευθερώσουν. 

Δεύτερο κομβικό πρόσωπο είναι η γυναίκα με την οποία μιλούσε ο 40χρονος την ώρα της αρπαγής του και η οποία άκουσε στιγμιαία τη συνομιλία του θύματος με τους δράστες, για τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι μιλούσαν ελληνικά.

Σε δεύτερο επίπεδο η Αστυνομία συλλέγει στοιχεία που θα αξιοποιήσει για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Έτσι, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν βίντεο απο κάμερες της περιοχής, για να εντοπίσουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις των δύο οχημάτων που πήραν μέρος στην πρώτη φάση της απαγωγής, το κινητό τηλέφωνο του θύματος αλλά και τα στίγματα των κινητών που βρίσκονταν σε συγκεκριμένο πεδίο ερευνών την ώρα της αρπαγής, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τις κινήσεις και το προφίλ των δραστών. 

Και αυτό γιατί θεωρούν δεδομένο οτι οι δύο ομάδες που εκτιμάται οτι πήραν μέρος στην απαγωγή Κυπαρίσση επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Η μία τον παρακολούθησε όταν έφυγε από την επιχείρησή του στο Μενίδι για να δειπνήσει στο εστιατόριο των Άνω Λιοσίων για να δώσει σήμα στη δεύτερη όταν πλησίαζε στο σπίτι του στο Πικέρμι να τον αρπάξουν.

https://www.protothema.gr/

Τι έλεγαν τα μηνύματα στον αδελφό του θύματος - Ο ρόλος της φίλης από την Αμερική

Tα μηνύματα που αντάλλαξαν οι απαγωγείς με τον Ν.Κ., αδελφό του απαχθέντος επιχειρηματία, αποκαλύπτει το enikos.gr. Οι κακοποιοί έστειλαν το πρώτο γραπτό μήνυμα μόλις λίγες ώρες μετά την αρπαγή του Γ.Κ. κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι στις 00:15 χθες τα ξημερώματα.

Περίπου στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης ο αδελφός του έλαβε το πρώτο γραπτό sms και κατάλαβε ότι πρόκειται για απαγωγή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr το μήνυμα που γνωστοποιούσε ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται όμηρος στα χέρια των απαγωγέων, έγραφε: “Μην πας στην Αστυνομία γιατί έχουμε τον αδελφό σου”.

Μετά το πρώτο σοκ ο αδελφός του 40χρονου επιχειρηματία απάντησε λέγοντας “Είναι καλά; Τι θέλετε;”.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε και η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην οικογένεια του Γ.Κ. και τους απαγωγείς. Τα επόμενα μηνύματα ανέφεραν: “Θέλουμε 1 εκατομμύριο ευρώ” με τον αδελφό του θύματος να απαντά: “Μα τι λέτε; Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα”.

Θα επανέλθουμε”. Αυτή ήταν η απάντηση των απαγωγέων και από εκείνη τη στιγμή έως και τώρα οι απαγωγείς δεν επανήλθαν.

Για να πιστοποιήσουν τα γραφόμενα τους οι κακοποιοί έστειλαν φωτογραφία του απαχθέντος επιχειρηματία που τον δείχνει να είναι δεμένος με τα χέρια στην πλάτη.

Οι έμπειροι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί έως ότου πεισθούν οι απαγωγείς για το χρηματικό ποσό που μπορεί να δώσει η οικογένεια του επιχειρηματία.

Η ομάδα των απαγωγέων

Από τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις της αστυνομίας, προκύπτει ότι το πιο πιθανό είναι η ομάδα των απαγωγέων να αποτελείται από 4-5 άτομα. Πιθανολογείται ότι ήταν όλοι παρόντες στην εκτέλεση του σχεδίου και περίμεναν τον επιχειρηματία κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι και δεν χρειάστηκε να τον ακολουθήσουν από το Ίλιον, όπου βρισκόταν νωρίτερα μαζί με δύο φίλες του σε εστιατόριο της περιοχής.

Την ώρα της απαγωγής ο Γ.Κ. συνομιλούσε μέσω βιντεοκλήσης με τη σύντροφό του που μένει στην Αμερική. Οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί της στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν για την σκηνή της απαγωγής. Η νεαρή γυναίκα πρόκειται να έλθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και φυσικά θα μιλήσουν και δια ζώσης μαζί της.

Το κίνητρο της απαγωγής

Εκτός από το προφανές κίνητρο κάθε απαγωγής που είναι φυσικά τα λύτρα, οι αρχές εξετάζουν και άλλα σενάρια και όλα σχετίζονται με τις επαγγελματικές επαφές και δοσοληψίες του επιχειρηματία ανταλλακτικών με καταστήματα στο Μενίδι και την Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν το παρελθόν του αναζητώντας πληροφορίες ακόμη και για το αν χρωστούσε χρήματα και σε ποιους. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι με την απαγωγή να βρήκαν τρόπο να τους κλείσουν. 

Αυτό που τονίζουν πάντως -και συμβαίνει σε όλες τις απαγωγές- είναι ότι προέχει η ασφαλής επιστροφή του θύματος στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των απαγωγέων και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom