Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες - «Βροχή» ακυρώσεων μετά τα νέα μέτρα (βίντεο)


Σε απόγνωση είναι οι επιχειρηματίες σε όλους τους κλάδους μετά και την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.

«Έχει προηγηθεί η αντίδραση του κόσμου, της αντίδρασης της νομοθεσίας γιατί ήδη από χθες υπάρχει "βροχή" ακυρώσεων για όλες τις ημέρες, και σήμερα που μιλάμε, και για σήμερα και για αύριο και για την Πρωτοχρονιά και για όλες τις ημέρες», λέει ο Γιάννης Λουκάκος, επιχειρηματίας εστίασης.

Αιτία μάλιστα των ακυρώσεων δεν είναι μόνο ο φόβος, αλλά και τα κρούσματα σε πελάτες.

«Ο κόσμος έχει αφενός λίγο θορυβηθεί με αυτή την κατάσταση, αφετέρου κάποιοι από αυτούς που ακυρώνουν ανήκουν και στους νοσήσαντες, οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούν οι άνθρωποι να παραβρεθούν στα εστιατόρια αυτή την περίοδο».

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου επιχειρηματιών κέντρων διασκέδασης.

«Βγήκαμε μπροστά για την προώθηση του εμβολιασμού. Φιλοξενήσαμε, φιλοξενούμε και εξυπηρετούμε μόνον εμβολιασμένους πελάτες. Διχάσαμε τον κόσμο μας, γίναμε δυσάρεστοι στους θαμώνες μας. Επιτελέσαμε αστυνομικού τύπου καθήκοντα με ελέγχους ταυτοπροσωπίας των πελατών μας και γνησιότητας – πιστότητας των πιστοποιητικών τους».

Εκτός από τα νυχτερινά κέντρα ωστόσο αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ήδη αναγκαστεί να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους.

«Χωρίς μουσική δε ζούμε. Αν δεν παίξουμε μουσική εμείς δε θα μπορέσουμε να πληρωθούμε. Καταστρεφόμαστε αυτή τη στιγμή.Πραγματικά είναι μια καταστροφή για μουσικούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, εστιατόρια που είχαν κανονίσει», λέει ο Θάνος Καλλίρης, τραγουδιστής.

Ακυρώσεις ακόμα και στα κομμωτήρια

Η διασκέδαση και η εστίαση δεν είναι οι μοναδικοί κλάδοι που επλήγησαν όμως από την επέλαση της πανδημίας και των μέτρων.

Ραντεβού σβήνουν συνεχώς από τα ημερολόγιά τους ακόμα και τα κομμωτήρια.

Μειωμένη είναι η κίνηση και στα τουριστικά πρακτορεία.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom