Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Θεσ/κη - Λευκός Πύργος: Στο βαρέλι και φέτος η τροχονόμος της ΕΛ.ΑΣ. (φωτο & βίντεο)


Τη θέση της απέναντι από τον Λευκό Πύργο, πήρε για ακόμα μία χρονιά, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η τροχονόμος, η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων μέσα από το γνωστό «βαρέλι».

Τα τελευταία χρόνια, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είθισται το ιστορικό βαρέλι των τροχονόμων να κάνει την εμφάνιση του, στην αρχή της λεωφόρου «Μεγάλου Αλεξάνδρου», στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Διεύθυνση Τροχαίας. Εκτός από το γεγονός ότι γίνεται προς τιμήν των τροχονόμων -που κάτω από δύσκολες για εκείνους συνθήκες ρυθμίζουν την κυκλοφορία-, η εικόνα μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, κατά την οποία τα κλιμάκια της αστυνομικής υπηρεσίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία μέσα από το βαρέλι τους.

Η τροχονόμος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δέχθηκε δώρα και ευχές για το νέο έτος από εκπροσώπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους κομμάτων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι στάθηκαν για να απαθανατίσουν το στιγμιότυπο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του έδωσε έμφαση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και τόνισε ότι η πόλη μας χρειάζεται υποδομές, χρειάζεται μετρό, ποδηλατόδρομο, θέσεις στάθμευσης. «Πρέπει η πόλη μας να παλέψει την επόμενη χρονιά ώστε να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό».

Η Φωτεινή Τζάνη με 28 χρόνια υπηρεσία στο αστυνομικό σώμα ήταν η τροχονόμος που βρέθηκε στο βαρέλι. Η ίδια σε δηλώσεις της ευχήθηκε χρόνια πολλά και επισήμανε την τιμή που ένιωσε στη συμβολική δράση της Τροχαίας.








ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom