Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμος Ζωγράφου ετοιμάζεται να βάλει κάμερες σε Γυμνάσιο - Λύκειο στο Γουδί


Πλήρως αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου καλεί τον λαό της πόλης να αντιδράσει στην παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής.Ακολουθεί η ανακοίνωσή της.

BIGBROTHER ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΩΔΑ

Χωρίς ενημέρωση στη σχολική κοινότητα και σαν τον κλέφτη με fasttrack διαδικασίες της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής

Δελτίο τύπου για την πρόθεση της δημοτικής αρχής Ζωγράφου να τοποθετήσει κάμερες στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου

Αν και μας έχει συνηθίσει η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου στο χώρο της παιδείας να λειτουργεί θεωρώντας τα σχολεία «τσιφλίκι» της, υπάρχουν όμως και όρια. Σαν τον κλέφτη (η εκλεγμένη μας στη σχολική Επιτροπή ενημερώθηκε λίγες ώρες πριν!) φέρνει η διοίκηση του δήμου Ζωγράφου θέμα για τοποθέτηση καμερών στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Ζωγράφου.

Χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση στη σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικών, γονέων (ακόμη καιδιευθυντή), η Δημοτική ΑρχήΘώδα ζήλεψε τα τηλεσκουπίδιακαι σπαταλώντας χρήματα των δημοτών, που καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για φορολογία και δημοτικά τέλη, επιδιώκει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε «μεγάλο αδελφό», αδιαφορώντας πλήρως για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση τόσο στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στην παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.

Τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα κτιριακά ζητήματα που έχουν «προκύψει» στην περιοχή, με ακατάλληλες αίθουσες, γερασμένα κτίρια, αίθουσες κοντέινερ, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να είναι λάστιχο, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, που καθιστούν τα σχολεία «υγειονομικές βόμβες».

Το σχολείο είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών. Αυτή η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην αλληλεπίδραση των μαθητών με τους συμμαθητές τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Η ύπαρξη ακόμα και «άδειων κουτιών» κάμερας παρακολούθησης αποτελεί ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών ενός σχολείου οι οποίοι βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Παρέμβαση στην κουβέντα τους, στις παρέες τους και συνολικά στη συμπεριφορά τους. Είναι ανέντιμο παιδαγωγικά και επιστημονικά να εκπαιδεύονται τα παιδιά στη λογική ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και εκφράζονται.

Σήμερα, μπαίνουν οι κάμερες στο προαύλιο του σχολείου για να καταγράφουν τις ώρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε αύριο να καταγράφουν και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τους μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους, τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους Συλλόγους Γονέων που αγωνιούν για το σχολείο των παιδιών τους.

Αυτή η εξέλιξη γεννά επιπλέον ερωτηματικά:

  • Ποιος θα χειρίζεται αυτές τις κάμερες; 
  • Πού θα καταγράφεται το υλικό και ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτό; 
  • Ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίζει την έναρξη και διακοπή της καταγραφής καθημερινά;

Προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να κατασκοπεύονται παιδιά και εκπαιδευτικοί στους χώρους του σχολείου

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό συνολικά να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα που υποστηρίζουν ότι οι επαρκείς και άρτιες σχολικές υποδομές πάνε χέρι-χέρι με την παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής. Την Δημοτική αρχή:

  • Να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση καμερών στα σχολεία της περιοχής μας 
  • Να εξασφαλίσει άμεσα τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και όλα τα αναλώσιμα για την λειτουργία των σχολείων 
  • Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό & βοηθητικό, φύλαξης, καθαριότητας 
  • Ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15μελή τμήματα 
  • Απαιτούμε την επίλυση των πραγματικών λαϊκών αναγκών για Δωρεάν και ουσιαστική Παιδεία. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πετάξουν στα σκουπίδια κάθε προσπάθεια επιβολής φόβου και αστυνομοκρατίας».

Αθήνα 08/12/2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom