Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Έβρος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από την ΕΜΑΚ (βίντεο)


Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, έφτασε στον Ερυθροπόταμο, στην ιρλανδική διάβαση (κασίσι) μεταξύ Λάδης και Παλιουρίου Διδυμοτείχου, όπου είχαν εγκλωβιστεί πάνω σε δέντρο 4 λαθρομετανάστες και τους διέσωσε.

Το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης, βρέθηκαν στο σημείο όπου είχαν αποκλειστεί οι λαθρομετανάστες από το βράδυ ακόμα, οι οποίοι προσπαθώντας να περάσουν για να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον ορεινό όγκο Σουφλίου, δεν υπολόγισαν ότι ο Ερυθροπόταμος… κατέβασε αρκετά νερά μετά τις βροχές που προηγήθηκαν. Έτσι σκαρφάλωσαν πάνω σε δέντρο και οι τέσσερις και περίμεναν να τους διασώσουν.

Στο σημείο έφτασαν τόσο οι Συνοριοφύλακες όσο και η Πυροσβεστική από το Διδυμότειχο, αλλά επειδή η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους δεν ήταν εύκολη, κλήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο από την Κομοτηνή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥ:

Η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη, αφού τα νερά στο σημείο ήταν ορμητικά, ενώ οι λαθρομετανάστες που είχαν μείνει αρκετή ώρα πάνω στο δέντρο, είχαν “πιαστεί” και δυσκολεύονταν να περπατήσουν, πόσο μάλλον μέσα στο νερό.

Το ΒΙΝΤΕΟ μιας ακόμα διάσωσης από την ΕΜΑΚ:

https://www.evros-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom