Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Μαίνεται η κόντρα για τον Κουφοντίνα: Κεφαλογιάννη & Μπαλάφας στο MEGA (βίντεο)

Τσιάρας: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής ΝΔ, και Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Κουφοντίνα.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι προφανώς κανένας μας, σε κανένα κράτος δικαίου δεν επιθυμεί να δει νεκρό έναν κρατούμενο. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται. Τιμωρεί και τιμωρεί αυστηρά. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Έχει ξεσπάσει ένα κύμα βίας κατά συναδέλφων βουλευτών και κατά της ΠτΔ. Θέλω να ακούσω από το ΣΥΡΙΖΑ καταδίκη της βίας, χωρίς προϋποθέσεις. Η δήλωση του κ. Δρίτσα προσβάλει στο σύνολό του τον ελληνικό λαό. Το ζήτημα πέφτει στις πλάτες του κ. Τσίπρα που πρέπει να πάρει ο ίδιος θέση», είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Για εμάς, όχι τώρα, ανέκαθεν, η βία, η τρομοκρατία και οι εγκληματικές πράξεις του Κουφοντίνα και των ομοίων του είναι κατακριτέες από την πρώτη στιγμή. Φυσικά ήταν ατυχής η φράση του κ. Δρίτσα ότι δεν τρομοκρατήθηκε κανείς από τον Κουφοντίνα και τη 17Ν. Το βασικό είναι ότι αυτή τη στιγμή από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη υπάρχει επιλογή να πεθάνει ο Κουφοντίνας για να αλλάξουν την ατζέντα. Αυτά τα λέει όλη η αντιπολίτευση και κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως η κ. Μπακογιάννη, που δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους. Σήμερα ο κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, κορυφαίος συνταγματολόγος, μίλησε για το ζήτημα αυτό και είπε ότι όταν τίθεται ζήτημα πιθανόν εκβιασμού και ζήτημα ζωής, η πλάστιγγα πρέπει να γέρνει προς την ανθρώπινη ζωή», απάντησε ο κ. Μπαλάφας.

«Η ΝΔ έχει βγάλει το 2020 τον νόμο 4760. Στα υπόγεια του Κορυδαλλού υπάρχει ειδική πτέρυγα όπου είναι όλοι οι καταδικασμένοι της 17Ν. Σύμφωνα με τον νόμο ο κ. Κουφοντίνας είχε το δικαίωμα. Βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δείχνουν μια αδιαλλαξία που εκ των πραγμάτων οδηγεί στο θάνατο του Κουφοντίνα. Ο νόμος λέει ότι ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει που θα μεταφερθεί. Ζητάει να πάει στα υπόγεια του Κορυδαλλού που είναι και οι υπόλοιποι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι με αυτό που είπε ο κ. Μπαλάφας κατηγορώντας ότι υπάρχει διάθεση κάποιον να αφήσουν τον Κουφοντίνα να πεθάνει, είναι άλλη μία άστοχη δήλωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δε θέλει να πεθάνει κανένας κρατούμενος, για κανένα λόγο. Ο Κουφοντίνας μπορεί να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Λυπάμαι πολύ που ο κ. Μπαλάφας είπε κάτι πολύ άστοχο», απάντησε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει κατά τη γνώμη μου τα πράγματα στη θέση τους και χαράσσει τις σωστές τοποθετήσεις. Ο Κουφοντίνας πρέπει να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του. Μου έκανε εντύπωση η αναρμοδιότητα που δήλωσε ο κ. Τσιάρας. Δεν μένω στο τυπικό», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μπαλάφας.

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

Για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας των τέκνων μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, επανέλαβε ότι οι αρμοδιότητες της αντεγκληματικής πολιτικής υπάγονται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

«Δεν με επισκέφθηκε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μου έστειλε όμως μια επιστολή. Η κ. Κούρτοβικ έχει το δικό της λόγο να ζητά ανάμιξη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όμως αν έβλεπε προσεκτικά την εξέλιξη της νομοθεσίας θα έβλεπε ότι η αντεγκληματική πολιτική έπαψε να υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2019. Οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζονται. Δεν γίνεται ο κ. Κουφοντίνας το 2015 να απαιτεί να μην είναι στον Κορυδαλλό και να μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές Μαγνησίας και το 2021 να απατεί να βρεθεί στον Κορυδαλλό. Λυπάμαι που όλη αυτή η συζήτηση καταλαμβάνει τόσο μεγάλο χώρο στον δημόσιο λόγο. Λυπάμαι πραγματικά διότι άνθρωποι οι οποίοι τουλάχιστον αποδεδειγμένα έχουν αφαιρέσει ζωές δεκάδων ανθρώπων δεν μπορεί ούτε να ηρωοποιούνται ούτε πολύ περισσότερο να ζητάμε μια τόσο διακριτική μεταχείριση. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κράτος δικαίου».

Και στον ΑΝΤ1 για τις δηλώσεις Δρίτσα

Με καθυστέρηση μίας ημέρας το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ: Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής

"Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: