Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ιδρύεται η «Θεσσαλική Συμφωνική Ορχήστρα» του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας - Παρατείνεται η ημερομηνία αιτήσεων

Παρατείνεται η ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής για τη «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ» του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και από Έλληνες του εξωτερικού (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, κ.α.) για τις 15 Απριλίου 2021 .

Λόγω της πανδημίας και του παρατεταμένου lockdown πάρα πολλοί Έλληνες μουσικοί, που έχουν αδρανοποιηθεί, έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη στελέχωση της Θεσσαλικής Συμφωνικής Ορχήστρας Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. 

Η νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα θα λειτουργήσει τους καλοκαιρινούς μήνες και θα αποτελείται από μουσικούς διαφόρων οργάνων Συμφωνικής Ορχήστρας (έγχορδα- πνευστά- κρουστά- άρπα). Θεωρήθηκε σκόπιμο να δοθεί μία παράταση υποβολής αιτήσεων, ώστε να ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι μουσικοί και να έχουν τη δυνατότητα υποβολής της αίτησης.

Παράλληλα, η συνέχιση του lockdown και των αυστηρών μέτρων δεν δίνει τη δυνατότητα συνεύρεσης και πραγματοποίησης προβών σε κλειστούς χώρους πριν από το Μάιο. 

Ως γνωστόν, στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας δημιουργείται η «Θεσσαλική Συμφωνική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας», με έδρα την Καρδίτσα.



Η Θεσσαλική Συμφωνική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα έχει σε πρώτη φάση μόνιμη υπόσταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και θα δραστηριοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, εντός και εκτός Θεσσαλίας. 

Με πρωτοβουλία του Νίκου Ευθυμιάδη (Master of Arts στη διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας), δημιουργείται μια Συμφωνική Ορχήστρα, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μουσικοί κυρίως από τη Θεσσαλία, χωρίς να αποκλείονται από άλλα μέρη της Ελλάδος. 

Οι δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 είναι πολλές και σημαντικές, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε υπαίθρια θέατρα, με αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς (Δάντης Αλιγκιέρι, κ.α.).

Όσοι μουσικοί οργάνων Συμφωνικής Ορχήστρας, πτυχιούχοι, διπλωματούχοι, σπουδαστές τάξεων ανωτέρας (έγχορδα, πνευστά,  κρουστά, άρπα) θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με τα απαραίτητα στοιχεία (σπουδές, προϋπηρεσία, κλπ) είτε στη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας, 43131 Καρδίτσα είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας : nke@otenet.gr.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από Επιτροπή Αξιολόγησης με Πρόεδρο τον Νίκο Ευθυμιάδη και οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 30/04/2021, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόβες της Θεσσαλικής Συμφωνικής Ορχήστρας από το Μάιο για τις καλοκαιρινές συναυλίες, που έχουν προγραμματιστεί στο νομό Καρδίτσας, στη Θεσσαλία καθώς και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
στα τηλ.: 24410-75440, 24410-42896 και
στο e-mail: nke@otenet.gr 

Λήξη ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων 15/04/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom