Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα δίωξη για βιασμό άσκησε η Εισαγγελία - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της νέας μήνυσης


«Τον ρώτησα "τι έγινε, τι μου έκανες;" κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε "έλα τώρα που δε σ’ άρεσε"», αναφέρεται στις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της νέας μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

Μια ακόμη κατηγορία και πάλι για το αδίκημα του βιασμού βαρύνει πλέον το προφυλακισμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και ήδη κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή.

Η νέα δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά από μια ακόμη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του Δ. Λιγνάδη, η τρίτη κατά σειρά, από ενήλικο άνδρα.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι βιάσθηκε από τον σκηνοθέτη μέσα στο διαμέρισμά του το 2018. Είχε προηγηθεί προανακριτική έρευνα υπό την εποπτεία της εισαγγελίας για την συγκεκριμένη υπόθεση και ενώ ο σκηνοθέτης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για βιασμό κατά συρροή.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης όχι μόνο αρνείται τον βιασμό, αλλά και τη γνωριμία του με το φερόμενο ως θύμα και ζητά την κατ' αντιπαράσταση εξέταση τους.

Ο ίδιος έδωσε εξηγήσεις στις αρχές μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται, και ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στην ανακρίτρια υπάρχει και άλλη καταγγελία για σεξουαλικής φύσεως κακοποίηση σε βάρος του η οποία και αξιολογείται.

Πλεόν η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε θα διαβιβαστεί στη 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία αναμένεται να καλέσει τον κατηγορούμενο σε συμπληρωματική απολογία.

Η νέα μήνυση

Ειδικότερα ο τρίτος μηνυτής καταγγέλλει τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη για βιασμό του μέσα στο διαμέρισμα του.
«Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος» περιγράφει ο μηνυτής που δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου και προσθέτει: «Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. 

Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω... Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα "τι έγινε, τι μου έκανες;" κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε "έλα τώρα που δε σ’ άρεσε"»...

Στον αντίποδα, ο σκηνοθέτης υποστήριξε στις εξηγήσεις που έδωσε μέσα από τη φυλακή πως η τρίτη μήνυση σε βάρος αποτελεί κατασκεύασμα του δικηγόρου του μηνυτή, ότι δεν γνωρίζει τον άνθρωπο που τον καταγγέλλει για βιασμό και ότι δεν τον έχει επισκεφθεί ποτέ στο διαμέρισμά του.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε μάλιστα κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον μηνυτή του, ώστε να αποδειχθεί, όπως λέει, η αλήθεια των ισχυρισμών του.

Επιμένοντας, μάλιστα, στη γραμμή της άρνησης ο κατηγρούμρνος, έκανε λόγο για κατασκευασμένη καταγγελία τόσο από το δικηγόρο του μηνυτή όσο και από τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρου Μπιμπίλα.

Δείτε βίντεο: Λιγνάδης: Νέα δίωξη για βιασμό άσκησε η εισαγγελία - Ξύπνησα γυμνός από τη μέση και κάτω, λέει ο μηνυτής

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom