Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ένταση σε συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας - Αύριο απολύεται ο πρόεδρος των εργαζομένων στο "Αγιος Σάββας" (βίντεο)


Σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας - Αρνείται να δεχθεί τους υγειονομικούς ο Β. Κικίλιας - Στάση εργασίας από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ - Ένταση σε συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας.

Βήμα πίσω δεν κάνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους μία ακριβώς ημέρα πριν ολοκληρωθεί η εκδικητική απόλυση του προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά. 

Σε εξέλιξη είναι έξω από το υπουργείο Υγείας μεγάλη συγκέντρωση εκπροσώπων των ομοσπονδιών, σωματείων και πλήθους αλληλέγγυων πολιτών, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ωστόσο, καμία τέτοια διάθεση δεν υπάρχει από τον Βασίλη Κικίλια που τους διεμήνυσε ότι και δεν δέχεται συνάντηση μαζί τους και τοποθετείται αρνητικά στο αίτημα να μην απολυθεί ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα». Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την εξέλιξη αυτή οι συγκεντρωμένοι, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κ. Καταραχιάς.

«Είναι ντροπή, αίσχος να μιλάνε με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο για τους υγειονομικούς. Δείχνει ποια είναι η συνέχεια. Τι θέλουν να κάνουν. Αλλά είναι γελασμένοι γιατί είμαστε πιο δυνατές και δυνατοί» υπογράμμισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο. Υπογράμμισε δε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 9 το πρωί, στην Ευελπίδων, όπου συζητούνται ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά του. Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται επίσης στις πύλες των νοσοκομείων στις 7 Απριλίου, ενώ για τις 22 του μήνα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προσανατολίζονται σε πανυγειονομική απεργία.

Μάλιστα, σημειώθηκε και ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο υπουργείο Υγείας φωνάζοντας «Κικίλια, Μπαλαούρα ακούστε το καλά. Ο Καταραχιάς θα μείνει στη δουλειά». Χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές ζητούν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής.

«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, κάτω τα χέρια απ' τον Καταραχιά», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, η δική μας πάλη θα την σπάσει» τα συνθήματα που φώναζαν οι υγειονομικοί, που πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.





Στη Θεσσαλονίκη, στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στη 1 στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έξω από τα γραφεία όπου στεγάζονται η 3η και 4η ΥΠΕ. Καταγγέλλει την απαράδεκτη εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, ενώ παράλληλα καλεί σε παύση της δίωξης του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα, του οποίου η σύμβαση του δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι, απολύεται τη στιγμή της κορύφωσης της πανδημίας, ενώ είχε ήδη μετακινηθεί εκδικητικά στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία.

Βίντεο - φωτογραφίες - ρεπορτάζ: Τάσος Γιαννόπουλος

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom