Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Lockdown: Ασπιρίνες χωρίς λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ - Λάστιχο η ημερομηνία ανοίγματος λιανεμπορίου


Προπαγανδιστική επίθεση Σκέρτσου σε πολίτες και ΣΥΡΙΖΑ, με παράλληλο ισχυρισμό ότι τα μέτρα "δουλεύουν και φέρνουν αποτέλεσμα".

Χωρίς την παραμικρή νύξη για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που βιώνει συνθήκες Μπέργκαμο - Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση προχωρά στη σταδιακή άρση του lockdown. Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος δεν δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι «δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες για την ενίσχυση του ΕΣΥ", ενώ ο Βασίλης Κοντοζαμάνης προέταξε «την ατομική συμμόρφωση και ευθύνη του καθενός».

Πανικό προδίδει η επιλογή του κ. Σκέρτσου να συνδυάσει τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μίλησε για «μίζερη και ανεφάρμοστη αντιπολίτευση», που θα ήταν «ικανοποιημένη με δέκα εκατομμύρια ΜΕΘ και μέσα μαζικής μεταφοράς»! 

Στο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας για μαζική συνταγογράφηση τεστ αντιπαρέβαλε τέσσερα δωρεάν rapid τεστ τον μήνα στα φαρμακεία με επίδειξη ΑΜΚΑ προσχωρώντας έτσι στην πρόταση της αντιπολίτευσης στο «και πέντε».

Παράλληλα ο κ. Σκέρτσος επέρριψε ευθύνες στους πολίτες, ενώ, παρουσιάζοντας μια -κατά δήλωσή του- "μακάβρια στατιστική" θανάτων, ισχυρίστηκε προπαγανδιστικά ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών χαρακτηρίστηκε από έντονες διαφωνίες με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι ανακοινώσεις κατά μία ώρα.

Πελώνη: Δημιούργησε συμφόρηση η απαγόρευση από τις 7

Σε αυτό το φόντο η απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα μετατίθεται από σήμερα για τις 9 το βράδυ. Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα στις 7 το απόγευμα δημιούργησε ενδεχομένως μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ενώ ανοίγουν τις πύλες τους οι αρχαιολογικοί χώροι (έως 3 άτομα, κωδικός 6, χωρίς αυτοκίνητο). Αντιθέτως η επιτροπή των επιστημόνων άναψε «κόκκινο» στο σκέλος που αφορά τη δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο με αυτοκίνητο ή μηχανή, κόντρα στις αντίθετες κυβερνητικές διαρροές.

Δεν υπάρχει για τους πεζούς περιορισμός στις διαδημοτικές μετακινήσεις. Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με μικρό σκάφος ή από τη στεριά και με το SMS 6.

Η κυβέρνηση λειτουργεί δε με ψηφοθηρική στόχευση στο θέμα των εκκλησιών, καθώς αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου! Ταυτόχρονα ωστόσο η Ν.Δ. συνέχισε χθες το «τροπάριο» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε διαδηλώσεις εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα Υγείας να αυξάνεται»!

Σκουτέλης: Κίνηση υψηλού ρίσκου

Η χθεσινή εξάωρη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών χαρακτηρίστηκε από έντονες διαφωνίες, καθώς πολλοί επιστήμονες διαφώνησαν «με τη στρατηγική ανοίγματος δραστηριοτήτων, που υποκρύπτει κινδύνους πλήρους εκτροχιασμού της κατάστασης». Στους διαφωνούντες ανήκει και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η κατάσταση είναι δραματική σε όλα τα επίπεδα» είναι το μήνυμα που εξέπεμψαν κάποιοι εξ αυτών επαναλαμβάνοντας τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων να προκαταλάβουν τις εισηγήσεις της επιτροπής.

Ενδεικτικά ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης (ΘΕΜΑ 104,6), αναφερόμενος στα σχέδια για χαλάρωση του lockdown, έκανε λόγο για «κίνηση υψηλού ρίσκου». Προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν γίνει αυτή τη στιγμή μια πολύ μικρή και ελάχιστη 'στραβή', το σύστημα δεν ξέρω αν έχει δυνατότητες να αντέξει».

Λάστιχο η ημερομηνία ανοίγματος λιανεμπορίου

Οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου κυκλώνουν στο ημερολόγιο την 29η Μαρτίου για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Ευελπιστούν μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις, καθώς «τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν».

Όπως διαμηνύουν δε αποτυπώνοντας τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», «αν τα 'μαθηματικά' της πανδημίας την ερχόμενη εβδομάδα δεν έχουν βελτιωθεί, δεν αποκλείεται ο στόχος του ανοίγματος των καταστημάτων να μετατεθεί για την 4η Απριλίου».

Στο υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμούν το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμό μόνο στον αριθμό ατόμων εντός των καταστημάτων βάσει τετραγωνικών, ωστόσο στην παρούσα φάση το σενάριο του click away φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom