Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Σεισμός στην Ελασσόνα: Άνοιξαν ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα - Έστησε σκηνές ο στρατός (βίντεο)


Σε ξενοδοχεία, αλλά και σκηνές που έστησε ο στρατός θα περάσουν την αποψινή νύχτα οι κάτοικοι της Λάρισας και των Τρικάλων, μετά τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (03.03.2021) 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι της περιοχής που επιθυμούν να μεταβούν στις εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία μεταφέρει στην περιοχή 100 σκηνές, 10 γεννήτριες, 2.000 κουβέρτες, 200 υπνόσακους, 500 κρεβάτια και λοιπό υλικό, ενώ 150 σκηνές έχουν ήδη διατεθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 32 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την προσωρινή φιλοξενία πληγέντων από τον σεισμό.

Σημειώθηκαν επίσης μικρής έκτασης βλάβες στην ηλεκτροδότηση, ενώ άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Click4moreΝέος μεγάλος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Τέλος, συνεχίζονται οι περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος – η 1η, η 2η, η 7η και η 8η ΕΜΑΚ. 

Επίσης, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει στην περιοχή για εντοπισμό από αέρος ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ μετέβη στην περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Δύσκολη η κατάσταση στο Ζάρκο Τρικάλων

Στις σκηνές θα περάσουν την αποψινή και τις επόμενες αρκετές νύχτες κάτοικοι του Ζάρκο Τρικάλων.

Το χωριό βρίσκεται στα όρια των ν. Τρικάλων και Λάρισας, ακριβώς πίσω από την Ελασσόνα και λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν σοβαρά προβλήματα και τα περισσότερα εξ αυτών κρίνονται μη κατοικήσιμα. 

Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στο χωριό ο στρατός και έστησε σκηνές στο κέντρο του χωριού για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom