Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Τι (δεν) άκουσε ο Μητσοτάκης στην επικοινωνία με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι (βίντεο)


«Επικοινώνησα με τον διευθυντή του Δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρη Λέτσιο. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, κατά την διάρκεια του σεισμού εκκένωσαν με υποδειγματικό τρόπο το σχολείο με τους 63 μαθητές. Τους συγχαίρω και ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους», έγραψε σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του.

Δυστυχώς για το σόου Μητσοτάκη κι ευτυχώς για την πραγματικότητα στην ανάρτηση υπάρχει και βίντεο.

Στο βίντεο θα δείτε και θα ακούσετε κυριολεκτικά ένα σόου του πρωθυπουργού, ο οποίος τάζει νέο σχολείο σε επικοινωνία με ανοιχτή (δημόσια) ακρόαση.

Όπως μπορείτε, πάντως, να διαπιστώσετε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κάνει πως) δεν ακούει ορισμένα από τα σημαντικά που είπε ο ίδιος ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου:

«Πιστεύω η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο».

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός δεν σχολίασε κάτι αλλά ρώτησε πόσα παιδιά έχει το σχολείο.

Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει: «Αν πρέπει να κατεδαφιστεί είναι ευκαιρία να αποκτήσετε καινούργιο σχολείο».

Ο διευθυντής του Δημοτικού σημειώνει ότι θα είναι «μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο», συμπληρώνοντας:

«Και το ζητάει και το χωριό αυτό. Το σχολείο είναι από το 1938. Είναι πετρόχτιστο, διώροφο».

Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται, μετά τις πληροφορίες του διευθυντή: «Εμείς κύριε διευθυντά, θα δούμε την προσωρινή στέγαση σας κι εφόσον το κτίριο είναι κατεδαφιστέο θα αποκτήσετε καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατό».

Τελικά, φαίνεται πως (κάνει ότι) δεν ακούει και τόσο καλά ο κύριος Μητσοτάκης… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom