Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Χίλιες και μια νύχτες στο Λαγονήσι: Ο Άραβας με τα μοντέλα και τη βίλα Ωνάση, που αγοράζει «οτιδήποτε πουλιέται»


Σκοπός του Άραβα επιχειρηματία, είναι να επενδύσει περισσότερα από €350 εκατ. σε ακίνητα, κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Ο Σεΐχ Σατζ Ρασίντ, Άραβας με βρετανικό διαβατήριο, «σκουπίζει» συνεχώς ακίνητα – φιλέτα στα νότια προάστια της Αττικής. Από πολυτελή διαμερίσματα, οικόπεδα, μέχρι πανάκριβες βίλες. Φημολογείται ότι σκοπεύει να ρίξει στην αγορά ακινήτων περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ.

Ο Σεΐχ Σατζ Ρασίντ, ο νέος ιδιοκτήτης της παραθαλάσσιας κατοικίας που είχε χαρίσει ο θρυλικός Ελληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλη Ωνάση, στην αδελφή του, Καλλιρρόη Πατρονικόλα αν και είχε προλάβει να γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από την ταραχώδη σχέση του με το μοντέλο και εστεμμένη των καλλιστείων Playmate, Αφροδίτη Μπάρμπα,
βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο συζητήσεων που αφορούν την αγορά ακινήτων διότι “αγοράζει οτιδήποτε πουλιέται”, όπως χαρακτηριστικά λένε μεσίτες στα νότια προάστια.

Γεννημένος στο Νιούκαστλ της Μ. Βρετανίας με καταγωγή από το Μπαχρέιν (κάποιοι λένε ότι κατάγεται και από το Πακιστάν) ο Σεϊχ Σατζ Ρασίντ ή "Στηβ" όπως θέλει να τον αποκαλούν λόγω του θαυμασμού που τρέφει για τον εκλιπόντα μεγιστάνα Στηβ Τζομπς, έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε δεκάδες επενδυτικές κινήσεις, αγοράζοντας από πολυτελή διαμερίσματα, οικόπεδα μέχρι πανάκριβες βίλες, προκαλώντας αίσθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, για την αγορά τους συστήθηκαν αρκετές εταιρίες από το δεξί του χέρι, έναν Βούλγαρο δικηγόρο, ονόματι Στάνισλαβ Τοντόροφ.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που ήρθε σε επαφή το 2018 με τον Βασίλη Πρεβελάκη για την αναβίωση των Καλλιστείων. Ο Τοντόροφ ήταν ο εκπρόσωπος της μονοπρόσωπης εταιρίας με την επωνυμία I AM ONE Agency Network με έδρα την Γλυφάδα αλλά και ο άνθρωπος πίσω από αρκετές άλλες εταιρίες που έχουν σχέση με τις επενδυτικές κινήσεις του Άραβα επιχειρηματία στην Ελλάδα. Τον τελευταίο καιρό ο Τοντόροφ φέρεται να έχει αποσυρθεί από τις επιχειρηματικές συμφωνίες του Άραβα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, γεγονός που ενδεχομένως να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις προηγούμενες αγοραπωλησίες.

Με την τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη με την οποία υπήρξαν ζευγάρι 
apergi
apaergi2
Σύμφωνα με παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, σκοπός του Άραβα επιχειρηματία, για τον οποίο φημολογείται ότι ασχολείται και με πετρέλαια, εξού και η μεγάλη οικονομική άνεση που αντικατοπτρίζεται στον πολυτελή τρόπο ζωής του, είναι να επενδύσει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ σε ακίνητα, κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, ενδεχομένως και σε κάποια νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη όπου υπάρχει μεγάλο αγοραστικά ενδιαφέρον, κυρίως από ξένους.

Όλα τα μεγάλα ραντεβού πραγματοποιούνται στα εντυπωσιακά για τα ελληνικά δεδομένα γραφεία της εταιρίας του, HPD Innovation Lab επί της Γρ. Λαμπράκη στην Γλυφάδα.

Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που δεν συνδέεται με τις αγορές ακινήτων, “ωστόσο είναι το τέλειο μέρος για να κάνει κάποιος business” λέει στο protothema.gr, πρόσωπο που έχει προσπαθήσει να κλείσει δουλειές με τον Άραβα “Στηβ Τζόμπς”.

Με την εστεμμένη των Playmate Αφροδίτη Μπάρμπα στην γαμήλια τελετή στις Μαλδίβες
gamos1
Ένα καλό ερώτημα είναι, τι ακριβώς κάνει η HPD. Σύμφωνα λοιπόν με συνεργάτη της, η εταιρία του Σεϊχ Σατζ Ρασίντ, αναλαμβάνει μισθοδοσίες εταιριών που δεν έχουν δικό τους HR τμήμα.

Λέγεται δε ότι είναι τόσο μεγάλη η εκτίμηση που τρέφει ο Σεϊχ Σατζ Ρασίντ για τον μακαρίτη Στιβ Τζομπς, που στα γραφεία της εταιρίας που παρεμπιπτόντως μοιάζουν αρκετά με τα γραφεία της Microsoft, υπάρχει ο εξής ενδυματολογικός κανόνας: να φοράνε όλοι μαύρα, ακολουθώντας το dress code του ιδιοφυή συνιδρυτή της Apple αλλά και την φιλοσοφία του, “ μείνετε αχόρταγοι, μείνετε τρελαμένοι!”

Όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι Apple, από τους Mac υπολογιστές σε κάθε γραφείο μέχρι το τελευταίο usb. Στους εργαζόμενους του προσφέρει ικανοποιητικά πακέτα αποδοχών αλλά και ευκαιρίες ταχείας ανέλιξης, όπως συνέβη στην περίπτωση μιας υπαλλήλου η οποία δούλευε πριν σε καταξιωμένη εταιρία promotion με ποτά και όταν προσελήφθη στην HPD έγινε Managing Director.

Η νυν σύντροφος του Άραβα επιχειρηματία, η 24χρονη αισθητικός από τη Θεσσαλονίκη, Αντα Νάστου
magioas
Ένας άλλος κανόνας που εφαρμόζεται πιστά από το προσωπικό της εταιρίας του Άραβα επιχειρηματία, είναι ότι άπαντες πρέπει να τρώνε υγιεινά και ελαφρά το μεσημέρι. Μάλιστα υπάρχει κουζίνα που σερβίρει σαλάτες και φυσικούς χυμούς. 

Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον πλαισιώνεται κι από ιδανικό εργασιακό ωράριο, καθώς οι υπάλληλοι της HPD προσέρχονται στα γραφεία τους στις 11 το πρωί, διακόπτουν για lunch στις 2 το μεσημέρι αυστηρά και μέχρι τις 7 το απόγευμα πρέπει να έχουν αποχωρήσει άπαντες από τα γραφεία.

Φρίξος Δρακοντίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom