Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Αποχώρησαν αργά το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το ΑΠΘ (βίντεο)


Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας αποχώρησαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει νωρίτερα την περιοχή γύρω από το ΑΠΘ.Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς δυτικά.

Πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας περιμετρικά του ΑΠΘ, στο οποίο το κτίριο της Πρυτανείας τελεί υπό κατάληψη πάνω από δύο εβδομάδες.

Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν γύρω από τους χώρους του Πανεπιστημίου, και είχαν αποκλείσει την πρόσβαση. Κατά πληροφορίες, είχαν ζητήσει να υπάρξει εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας. Εντός του χώρου της Πρυτανείας παραμένουν τα άτομα που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης, καθώς επίσης ο νέος συντονιστής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, Κ.Αμπατζας, βρέθηκαν έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Η πρώτη μάλιστα στις δηλώσεις της τόνισε χαρακτηριστικά: “Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Μετά το χθεσινό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε να έχει περικυκλώσει το ΑΠΘ με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν την κατάληψη. 

Ζητήσαμε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, να υπάρξει διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους ακαδημαϊκούς με τους φοιτητές. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει τόπος ειρήνης και γνώσης. Σε καμία περίπτωση βίας”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Κ. Νοτοπούλου:


Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr, αφορμή για την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν δημοσιεύματα σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Σημειώνεται πως οι βασικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω της συνεχιζόμενης για 15η ημέρα κατάληψης στο Κτίριο Διοίκησης, από ομάδα ατόμων που παραμένει μέσα και τη νύχτα.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom