Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Νομική αντιπαράθεση για την υπόθεση Κουφοντίνα - Δίκαιο αίτημα ή εκβιασμός; (βίντεο)


Νομικό «διαξιφισμό» για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Γιάννης Μαρακάκης.

«Δικαίωμα του κρατουμένου να προσφύγει στο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών ιδρύεται όταν έχουν προηγηθεί δύο αρνητικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στο αίτημα μεταγωγής του. 

Ο Κουφοντίνας υπέβαλε αίτημα μεταγωγής όταν πήγε στο Δομοκό. Δεν έχει κριθεί το αίτημά του ακόμα. Διαβιβάστηκε στο υπουργείο Προστασίας Πολίτης στις 11 Ιανουαρίου» σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

«Η κυβέρνηση δεν παραβιάζει μόνο επί της ουσίας το νόμο αλλά παραβιάζει και την υποχρέωσή της να δώσει στον κρατούμενο της τη δυνατότητα να προσφύγει. Η κυβέρνηση παραβιάζει και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας το νόμο, τη στιγμή που μετράμε ώρες για τον αν θα πεθάνει ο Κουφοντίνας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το ζήτημα «διοικητικό», λέγοντας ότι είναι θέμα που άπετεται της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών «οποίας πρόεδρος είναι η κυρία Σοφία Νικολάου».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδάκης, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει στην αυτεπάγγελτη ανάμιξη της Δικαιοσύνης για να δοθεί μια λύση. «Δεν μπορεί να την προκαλέσει ο κρατούμενος τη λύση. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό όπως ο νόμος που ψήφισε ορίζει. Δεν έχει ενωθεί η κοινωνία γιατί γίναμε οπαδοί του Κουφοντίνα» υπογράμμισε

«Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων;»

Την άποψη πώς αν εκπληρωθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό θα συνεπάγεται μια Δικαιοσύνη «δύο ταχυτήτων» εξέφρασε ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Θέλουμε να έχουμε δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων; Το τελευταίο διάστημα είδαμε κύμα υποστήριξης στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, και όχι απλώς ενός κρατούμενου. Υπάρχει στη κοινωνία, υποστήριξη στα ποιοτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά αυτού του ανθρώπου. 

Τι θα γινόταν αύριο πρωί αν ο Ρουπακιάς ή ο Λαγός έκαναν απεργία πείνας γιατί δεν ήθελαν να εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης; Τι θα γινόταν αν αύριο το πρωί ο Λιγνάδης σταματήσει να σιτίζεται επειδή θεωρεί το ένταλμα σε βάρος του ήταν παράνομο; Θα επικρατήσει χάος. Δεν μπορούμε να έχουμε δικαιοσύνης 2,3 ή 5 ταχυτήτων, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο κρατούμενος. Ανεξάρτητα αν έχει κάνει ένα η εκατοντάδες εγκλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. «Γιατί ο λόγος που οδηγήθηκε στο Δομοκό ο κ. Κουφοντίνας ήταν συγκεκριμένος και οφείλονταν στο νόμο».

«Στο στάδιο που βρισκόμαστε θα απευθυνόμουν στην οικογένειά του, και θα τους ρωτούσα ευθέως αν επιθυμεί την αναγκαστική σίτιση. Γιατί να πεθάνει ο Κουφοντίνας; Για να έχουμε χάος στην Ελλάδα; – Κανείς δεν θέλει να πεθάνει ένας κρατούμενος» σημείωσε σχετικά.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom