Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Πέθανε βρέφος που νοσηλευόταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία»


Ένα αγοράκι 37 ημερών είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένο.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί πριν από 20 ημέρες στο «Αγλαία Κυριακού». Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν στην αγκαλιά της γιαγιάς του και παρουσίαζε αναπνευστική δυσχέρεια. Διασωληνώθηκε αμέσως και ξεκίνησε η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Είχε κολλήσει τον ιό μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον και παρουσίασε συμπτώματα την 17η ημέρα της ζωής του. Από την ίδια οικογένεια των Ρομά είχε νοσηλευτεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο και ένα ξαδελφάκι του, ηλικίας λίγων μηνών, το οποίο κέρδισε τη δική του μάχη.

Στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται τις τελευταίες ημέρες 12 παιδιά, από 5 έως 11 ετών. Σε ορισμένα από αυτά χρειάστηκε να χορηγηθεί οξυγόνο, λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας που παρουσίασαν.

Το μήνυμα που στέλνουν οι γιατροί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προστασία των βρεφών, είναι να βρίσκονται κοντά στα ίδια και τις μητέρες τους (τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής, μάσκα & χρήση αντισηπτικών) μόνο όσοι ασχολούνται με τη φροντίδα και των δύο. 

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom