Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: "Θύελλα" αντιδράσεων και εισαγγελική παρέμβαση για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς (βίντεο)


Πριν από λίγο η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τα επεισόδια και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς χθες στη Νέα Σμύρνη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από την πλευρά της αστυνομίας καθώς σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται αστυνομικός να ξυλοκοπεί άγρια πολίτη παρόλο που αυτός δεν φέρει αντίσταση. Την έρευνα θα εποπτεύει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης της εισαγγελίας Νίκος Ορνεράκης.

"Θύελλα" αντιδράσεων έχει προκληθεί από το επεισόδιο ξυλοδαρμού που έγινε την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ έναν νεαρό άνδρα στα πόδια και το κεφάλι και εκείνον να φωνάζει "πονάω", ενώ πολίτες καλούν τους αστυνομικούς να τον αφήσουν. Εκείνοι, όμως, συνεχίζουν να τον χτυπούν και να τον κρατούν σφιχτά με "κεφαλοκλείδωμα" από τον λαιμό.

Η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στην περιοχή στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα 30 ατόμων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ενώ για τις εικόνες που δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν τον νεαρό άνδρα διατάχθηκε Διοικητική Έρευνα. 

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση από την πλευρά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για "ποτήρι που ξεχείλισε" όσον αφορά στην αστυνομική βία και θεωρούν την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον πολιτών. Για το συμβάν αναμένεται να κάνει δήλωση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Γυναίκα που βρέθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μίλησε στον ΑΝΤ1 για όσα η ίδια είδε. "Φώναζα γιατί χτυπούν το παιδί και μου είπαν ότι δεν είχε ταυτότητα. Έτρεξα να δω τι γίνεται και είδα ένα παιδί 20 ετών να το χτυπούν χωρίς λόγο και αυτό να μην αντιστέκεται καθόλου" είπε χαρακτηριστικά η κα Θεοδώρα Αλεξανδρή και πρόσθεσε:

"Εγώ δεν είδα 30 άτομα που λένε να κάνουν επίθεση. Είχε κόσμο γύρω- γύρω που φώναζαν να αφήσουν το παιδί. Δεν πέταξε κανείς μπουκάλι, ούτε επιτέθηκε κανείς. Αυτά είναι ψέματα που ακούγονται και είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται". Η ίδια πρόσθεσε ότι "δεν είδε καμία επίθεση εναντίον αστυνομικών. Ποιος θα μπορούσε να τα βάλει μαζί τους".

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας απάντησε ότι "αυτές οι εικόνες και κάθε εικόνα που εμπεριέχει βία δεν εκφράζουν κανέναν δημοκρατικό πολίτη και κανέναν δημοκρατικό αστυνομικό. Δεν είναι ωραίες εικόνες. Οι αστυνομικοί υπηρετούμε τον Έλληνα πολίτη και δεν πρέπει να υπάρχουν προστριβές μεταξύ μας. Ούτε το κράτος ούτε την κυβέρνηση υπηρετούμε". Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom