Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Folli Follie: Η έκθεση της PWC διαψεύδει τις επιλεκτικές διαρροές της κυβέρνησης


Την ώρα που τα «συντονισμένα» φιλοκυβερνητικά Μέσα εξαπολύουν, λάσπη κουτσομπολιά και mail που τάχα δημιουργούν υποψίες για δήθεν παρεμβάσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Follie Follie και αφού από χθες ναυάγησε με παταγώδη τρόπο η δημιουργία εντυπώσεων με την άσχετη τροπολογία για τα ΚΑΕ που όχι μόνο ψήφισε αλλά και επέκτεινε ως κυβέρνηση η Ν.Δ., τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν το στήσιμο μιας ακόμα παρελκυστικής εκστρατείας της κυβέρνησης.

Ο συντάκτης της έκθεσης έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για την υπόθεση της Folli Follie υπογραμμίζει σε δύο σημεία της πως δεν έχει καταστεί εφικτό να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ΝΣ (διευθυντής ασφαλείας του Κουτσολιούτσου) στα επίμαχα email.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρατίθεται στη συνέχεια στοιχεία από επικοινωνίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στα στοιχεία που μας δόθηκαν από την εταιρία στα πλαίσια της διενέργειας του διαχειριστικού ελέγχου. Επισημαίνεται ότι οι επικοινωνίες παρατίθενται για λόγους πληρότητας της επεξεργασίας των στοιχείων που μας δόθηκαν. Αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους, ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά, έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα».

Σε άλλο σημείο, ο συντάκτης της ενδιάμεσης έκθεσης έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου επαναλαμβάνει χαρακτηριστικά: «Όπως ήδη αναφέρεται πιο πάνω, δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών», αναφερόμενος στις φερόμενες επικοινωνίες του εμπλεκόμενου Ν.Σ. με μέλη της κυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά η κυβερνητική γραμμή συνεχίζει τα περί «συνδρομής και κατεύθυνσης που έδινε το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2018, όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, με τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας.

Αυτό προκύπτει από μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Διευθυντή Ασφάλειας του Ομίλου και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, που περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC».

Κρίμα που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την έκθεση μοιράζοντας μόνο επιλεγμένα αποσπάσματα και κρίμα επίσης που οι ίδιες οι δικαστικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.

Όπως πάντα η Ν.Δ. αρέσκεται να δημιουργεί εντυπώσεις στηριγμένη σε καταθέσεις υπόπτων, κατηγορουμένων και καταδικασμένων για εγκλήματα διαφθοράς.

Στο αρχείο η δικογραφία κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες,στις αρχές Δεκεμβρίου μπήκε οριστικά στο αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τυχόν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έπειτα μήνυση επενδυτών που κατήγγειλαν ελλιπείς ελέγχους στην εταιρεία.

Με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν προέκυψαν « ποινικές ευθύνες σε βάρος καταγγελλόμενων προσώπων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».

Τέτοιες ευθύνες (για σκόπιμη αδράνεια και προχειρότητα στους ελέγχους ισολογισμών) καταλόγιζαν δεκαεννέα επενδυτές της Folli Follie, όμως εκείνη η καταγγελία ήταν ανώνυμη και τα στοιχεία που περιελάμβανε δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να προχωρήσει ο έλεγχος.

Αντα Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom