Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Υπόθεση Folli Follie: Νέο email αναφέρει Τσίπρα - ΝΔ: Δώστε απαντήσεις και μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα


Μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να είχαν φτάσει τα στελέχη της Folli Follie στην προσπάθειά τους, για την πολιτική υποστήριξη του ομίλου όταν το Μάιο του 2018, ξέσπασε το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στους κόλπους της εταιρείας.

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου στις αρχές Μαΐου 2018, τα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση, κατευθύνονται στην προσέγγιση πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών για την ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης του Ομίλου.

Από τις επικοινωνίες, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον Διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας εγείρονται υποψίες για τις προσπάθειες άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.

Πλέον, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, εξετάζουν τα στοιχεία για να καταλήξουν εάν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε μη πολιτικά πρόσωπα και τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή για την εμπλοκή των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός»

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στο στέλεχος της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με την επισήμανση πως «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον Όμιλο» και  «ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός».

Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της (σ.σ. Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς). 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στάλθηκε στις 9 Μαίου 2018 από το στέλεχος της εταιρίας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 16:15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε». 

ΝΔ: Δώστε απαντήσεις και μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα

«Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως «υποστηρικτές» προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι «υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο», για «τα κονδύλια» που θα κάλυπταν τις «ανάγκες» τους, για τις «παρεμβάσεις» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την «ευνοική μεταχείριση» και την «κατάθεση» τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή. Κι όλα αυτά φυσικά «δένουν» με το γεγονός ότι ως κυβέρνηση, «έπαιζαν καθυστέρηση» όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες», τονίζει η ΝΔ.

Και καταλήγει: «Όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του «μαγαζιού» ή ένα ακόμα «outsourcing»…

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom