Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από την Θεσ/κη: Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια!


Για επιλογή ασθενών με ηλιακά κριτήρια έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και τόνισε πως σε αυτό οφείλεται η πτώση του μέσου όρου.

Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη έχουν «γονατίσει» και το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όρια του, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, μετά το πέρας της επίσκεψης του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Δεν υπάρχουν ΜΕΘ και είναι αναγκασμένοι οι γιατροί να επιλέγουν ποιος θα μπει και ποιος θα μείνει εκτός».

Μπορεί να σημειώθηκε μια μικρή μείωση στο Ιπποκράτειο, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές ανησυχούν καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Στο Ιπποκράτειο ξεκινήσαμε με 10 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχουμε κάνει ΜΕΘ τα πάντα. Χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψης, καρδιοχειρουργικές μονάδες, έχουμε κάνει ΜΕΘ ακόμα και θαλάμους σε νοσοκομεία με έναν αναπνευστήρα. Κι όμως όλα έχουν γεμίσει».

«Πάνω από 700 υγειονομικοί νοσούν στη Θεσσαλονίκη, και 1.000 στην Κεντρική Μακεδονία» τονίζει ο κ. Γιαννάκος, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως «τα νοσοκομεία αναστεναζουν από έλλειψη προσωπικού.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά, ένα δώσουν ένα οριζόντιο δώρο Χριστουγέννων σε όλους».

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της εφημερίας στο Ιπποκράτειο έγιναν συνολικά 76 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι όλες καλυμμένες.

Επίσης, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται 250 ασθενείς σε απλές κλίνες.https://thesstoday.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b9%cf%80%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom