Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Μακελειό στη Γαλλία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί και ένας τραυματίας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας


Σοκάρει τη Γαλλία το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (22.12.2020) σε ένα απομονωμένο χωριό. Ένας άνδρας σε αμόκ, που χτυπούσε τη γυναίκα του, σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλον έναν.

Οι τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν έφτασαν στο σπίτι έπειτα από καταγγελία για κακοποίηση μιας γυναίκας από τον σύζυγό της. 

Όπως αναφέρει το BFM, οι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έναν άνδρα, ο οποίος ήταν σε αμόκ στο Puy-de-Dôme, στην Κεντρική Γαλλία, σύμφωνα με την εισαγγελία του Κλερμόν-Φεράν. Ένας τέταρτος αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς από τον 48χρονο άνδρα καθώς προσπάθησαν να σώσουν μια γυναίκα που κατέφυγε στη στέγη του σπιτιού.

Ένας από τους αστυνομικούς πέθανε από τους τραυματισμούς του στο σημείο, ενώ ο δεύτερος, τραυματισμένος στο μηρό, μεταφέρθηκε από πυροσβέστες στο νοσοκομείο Ambert.

Στη συνέχεια  ο 48χρονος σε κατάσταση αμόκ αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι του, πυροβόλησε ξανά τους αστυνομικούς που ήταν κοντά, σκοτώνοντας άλλους δύο επιβεβαίωσε στο AFP η εισαγγελία του Clermont-Ferrand.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία, Θωμαΐς Παπαϊωνάννου, ο άνδρας είναι γνωστός για ενδοοικογενειακή βία και για τη διαμάχη με τη σύζυγό του σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom