Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (βίντεο)


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε,όπως κάθε Τετάρτη,για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην χώρα μας. Μήνυμα απηύθυνε και ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Hans Kluge.

Αρχικά ο κ. Κικίλιας προλόγισε τον Dr Hans Kluge, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του για την πανδημία.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτό που έχουμε ως βασικό όπλο είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα. “Το εμβόλιο είναι εδώ, έφτασε” τόνισε συμπληρώνοντας πως θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.

«Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε τεχνικό πρόβλημα την ώρα που προβλήθηκε το μήνυμα κι έτσι… στους δέκτες μας “έφτασαν” ούτε τα μισά, κάτι που επεσήμανε και ο Βασίλης Κικίλιας, όταν πήρε ξανά τον λόγο, υπογραμμίζοντας πως η ΕΡΤ προσπαθούσε να διορθώσει το πρόβλημα. «Η ΕΡΤ προσπαθεί να διορθώσει τα θέματα με το κοντρόλ για να παρουσιάσει το μήνυμα του γενικού διευθυντή της ΠΟΥ», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως γιατροί από πολλά νοσοκομεία ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας θα μεταβούν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν στη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία που πιέζονται ασφυκτικά. 

Με διάταξη που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, όλοι θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους κατά τις ημέρες συνδρομής τους στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. 

Επιπλέον, όπως τόνισε, γιατροί από νοσοκομεία του ΕΣΥ σε Αθήνα και Αργολίδα μεταβαίνουν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.

«Στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας, η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε πως κάθε 17 δευτερόλεπτα πεθαίνει κάποιος από κορονοϊό στην Ευρώπη. Επίκειται ένα νέο τρίτο κύμα.

Ήδη χώρες όπως το Ισραήλ σκέφτονται σοβαρά να επαναφέρουν το lockdown και αυτό πρέπει να μας φέρει σε περίσκεψη για τη στάση μας στην προστασία των συμπολιτών μας. 

Στη Βόρεια Ελλάδα που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση όσον αφορά τον κορονοϊό, γίναμε μάρτυρες μιας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων» συνέχισε ο υπουργός.

«Θα υπάρχουν εμβόλια που θα επαρκούν για όλους»

Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ο υπουργός ανέφερε πως μετά την παράδοση των εμβολίων στη χώρα μας, την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. 

Όπως είπε, θα υπάρχουν εμβόλια που θα επαρκούν για όλους. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί κάθε μήνα σε πάνω από 1.100 εμβολιαστικά κέντρα. 

Τέλος, ευχαρίστησε του γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού.

Κατόπιν το τεχνικό πρόβλημα διορθώθηκε και το μήνυμα του Dr Hans Kluge προβλήθηκε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom