Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Λέσβος: Ναυάγιο με Σομαλούς μετανάστες - Σε εξέλιξη έρευνες για τρεις γυναίκες


Ναυάγιο λέμβου στη Λέσβο, στην οποία επέβαιναν δεκάδες Σομαλοί μετανάστες.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά 24 άτομα κατάφεραν να βγουν στη στεριά, ωστόσο, αγνοούνται τρεις γυναίκες.

Ως γνωστόν η Λέσβος αποτελεί προορισμό προσφύγων και μεταναστών μέσω Τουρκίας, αλλά οι τραγωδίες, δυστυχώς, είναι συχνές. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, αυτή τη φορά η λέμβος των Σομαλών μεταναστών βυθίστηκε και η τύχη τριών γυναικών αγνοείται. 

24 Σομαλοί  – ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – κολύμπησαν και βγήκαν στη στεριά. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν βρέθηκε σε μικρή απόσταση ξεφούσκωτη στη θέση Κατσίνια στην είσοδο του κόλπου της Γέρας στη Μυτιλήνη.

Στις λιμενικές αρχές που τους εντόπισαν δήλωσαν ότι ήταν μαζί τους τρεις ακόμα γυναίκες, οι οποίες στη διάρκεια του ταξιδιού έπεσαν στη θάλασσα και αγνοούνται.

Ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τριών γυναικών που φέρονται να αγνοούνται από ελικόπτερο και σκάφη του Λιμενικού, αλλά και από οχήματα στη στεριά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom