Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ζωγράφου - Ανυπότακτη Πόλη: Λεφτά για την υγεία, όχι για εξοπλισμούς, ΜΜΕ και αστυνομία!


Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια και το σύνθημα « στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες » φτάνει σε όλα τα σημεία της χώρας.

Σήμερα, Δεκέμβρη του 2020, την ώρα που βρίσκεται σε έξαρση η πανδημία και η υγειονομική κρίση, οι κυβερνώντες στοχοποιούν ξανά την «απείθαρχη» νεολαία για να βρουν πάλι ένα εξιλαστήριο θύμα για τις εγκληματικές ευθύνες τους στην αποτυχία διαχείρισης του δεύτερου κύματος του covid19.

Την στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά για ΜΕΘ, υπάρχουν χρήματα για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Και η ανάγκη προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού υποχωρεί μπροστά στις προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά με πρόστιμα και καταστολή απέναντι σε όποιον επιθυμεί να αμφισβητήσει τη κυβερνητική διαχείριση που με λύσσα υπερασπίζονται τα ΜΜΕ, λειτουργώντας ως κυβερνητικά γραφεία τύπου μετά την αθρόα χρηματοδότησή τους με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Και τώρα ξανά το σύνθημα «λεφτά για την υγεία, όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία» πρέπει να ακουστεί παντού.

Στη φετινή 6η Δεκέμβρη συμμετέχουμε σε πολύμορφες δράσεις, με την αναγκαία τήρηση των υγειονομικών μέτρων, για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης, για να τιμήσουμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και να ενισχύσουμε τις σημερινές διεκδικήσεις για υγεία, αξιοπρεπή ζωή, ελευθερία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom